Sva bahatost Engleza stala je u nekoliko sekundi sukoba Ricea i slovačkog selektora
Declan Rice nasrnuo na Calzonu

Nevjerovatni su

Sva bahatost Engleza stala je u nekoliko sekundi sukoba Ricea i slovačkog selektora

Midhat Šljivak

Očajna Engleska uspjela se provući do četvrtfinala Evropskog prvenstva pobjedom nad Slovačkom nakon produžetka od 2:1. Bio je Gordi Albion na korak od ispadanja, ali ih u nadoknadi spašava Jude Bellingham. Harry Kane ih je odveo dalje i ponovo su mogli da se bahate kako su najbolji.

Englezi će, možda i nezasluženo, igrati među osam najboljih selekcija Evrope. Protivnik je Švicarska nakon što je uz dosta muke savladana Slovačka s 2:1.

120 minuta igre trebalo je Englezima da savladaju neugodne Slovake koji su prolaz imali do 95. minute kada Jude Bellingham pogađa za 1:1, da bi na otvaranju prvog produžetka za pobjedu pogodio Harry Kane.

Nakon ove utakmice viđene su i zaist bahate scene na terenu. U glavnoj ulazi je bio vezista Arsenala Declan Rice.

Slovački selektor Francesco Calzona odlučio je doći do sudije Halila Umuta Melera iz Turske kako bi mu prigovorio određene stvari. Nije se to dopalo engleskim fudbalerima, a posebno Riceu.

Došlo je potom do naguravanja između Ricea i Calzone. Bio je tu i Ivan Toney, a palo je i nekoliko uvreda prema selektoru Slovačke.

Oglasi

Engleske fudbalere mnogi smatraju suviše bahatim. Gotovo da ne postoji fudbalski fan koji im želi da osvoje prvenstvo Evrope, a njihova igra na terenu nikako ne sluti da će se to desiti.

Ovakve scene s terena samo dodatno okreću ljubitelje fudbala protiv Gordog Albiona. Zaista je sve sramotno.

Engleska naredni meč igra u subotu od 18 sati, a protivnik je odlična Švicarska koja će definitivno timu Garetha Southgatea biti još teži rival.

Slovački selektor Francesco Calzona odradio je sjajan posao na Euru. Malo je nedostajalo za veliki rezultat, ali pokazali su da znaju igrati fudbal.

Oglasi

Calzona je od 2022. godine selektor Slovačke. Odradio je 23 meča i ima učinak 10 pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Interesantno je svakako kako mu je posao u ovoj selekciji bio prvi samostalni trenerski angažman. Prethodno je radio kao asistentc u brojnim italijanskim klubovima.

Prošle sezone kratko je vodio i ekipu Napolija. Odradio je 16 utakmica uz učinak od tri pobjede, devet remija i četiri poraza.

On je naravno u Napulju bio angažovan kao privremeno rješenje umjesto Waltera Mazzarija, a naslijedio ga je Antonio Conte.

Slovačka je definitivno ponosna na ovog čovjeka i nema dileme da će dobiti novi ugovor nakon ovog Evropskog prvenstva. Naravno, ako želi ostati.

Top Komentari

Agovich10
Serete po englezima da su svakakvi,a kada mogu i kada hoce dat ce gol kao i veceras
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi