Na semaforu 95. minuta, Bellingham zabija gol škaricama, a onda su svi vidjeli šta je rekao u kameru

Junak Engleske protiv Slovačke

Na semaforu 95. minuta, Bellingham zabija gol škaricama, a onda su svi vidjeli šta je rekao u kameru

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske nakon produžetaka pobijedila je Slovačku sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Junak je bio Jude Bellingham koji je spasio Engleze golom u 95. minuti, a potom su svi vidjeli šta je govorio tokom proslave gola.

Englezi danas uopšte nisu oduševili svojom igrom protiv Slovačke i bili su na korak od senzacionalnog ispadanja, ali zahvaljujući nevjerovatnom Bellinghamu uspjeli su nekako da se spase.

Slovaci će sigurno itekako da žale jer ih je pola minute dijelilo od pobjede, a potom je sve palo u vodu kada je Bellingham poravnao na 1:1.

Slovačka je povela sa 1:0 u 25. minuti golom koji je postigao Schranz, te su se Slovaci sjajno branili u nastavku meča i bili na korak najveće senzacije na Evropskom prvenstvu.

Međutim, Engleska je uspjela da se spasi u 95. minuti kada je nevjerovatni Bellingham spektakularno škaricama pogodio za 1:1 i odveo je utakmicu u produžetke.

Već u prvoj minuti produžetaka Engleska je došla do potpunog preokreta, a ovaj put strijelac je bio Harry Kane. Slovaci nisu imali snage da se vrate, te je na kraju ostalo 2:1 za Englesku.

Oglasi

Očekivano za igrača utakmice proglašen je Bellingham, a jedna stvar se našla posebno u centru pažnje.

Naime, pored spektakularnog gola za 1:1 svi su vidjeli šta je Bellingham govorio tokom proslave gola koji je Engleze u potpunosti vratio u život.

"A ko će drugi?", ponavljao je Bellingham dok je slavio pogodak kojim je odveo utakmicu u produžetke.

Oglasi

Nakon toga Bellingham nije ostao dužan ni klupi Slovačke s kojom je očito imao nesuglasice tokom utakmice.

Bellingham je imao i gestikulaciju ka klupi Slovačke nakon što je dao gol za 1:1, a jedna od kamera je snimila taj detalj.

Englezi su se uspjeli nekako provući u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a tu ih sada čeka okršaj protiv Švicarske koja je jučer sa 2:0 u Berlinu pobijedila Italiju.

Večerašnjom pobjedom Gareth Southgate je uspio ponovo da se izvuče jer su na poluvremenu Englezi žestoko kritikovali ovog stručnjaka i tražili njegov ekspresan otkaz na poziciji selektora.

No, i pored toga što je Engleska igrala dosta bezidejno na kraju je uspjela da dođe do pobjede, a Southgate se još jednom spasio iz gotovo nemoguće situacije.

Top Komentari

plavi.zauvijek
Ovaj Bellingham malo je reći odvratan, dugo fudbal nije imao većeg padavićara na svaki duel pada I place..
2 2
user1681379171
****a obicna
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti