Malo iza ponoći ispisana je historija Premier lige

Rice novi igrač Arsenala

Malo iza ponoći ispisana je historija Premier lige

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal završio je tokom noći drugi najveći transfer u historiji engleskog fudbala. Declan Rice postao je najskuplji Englez ikad i postao je novi igrač Topnika.

Declan Rice novi je igrač Arsenala. Topnici su malo iza ponoći završili transfer engleskog reprezentativca i on će obući dres tima s Emiratesa.

Nakon dugih pregovora s gradskim rivalom West Hamom, Arsenal je večeras konačno završio transfer 24-godišnjeg fudbalera. Drugi je to najveći transfer u historiji engleske Premier lige, a Rice je postao najskuplji Englez ikad.

West Ham će od transfera uzeti ukupno 105 miliona funti. 100 miliona je vrijednost transfera, a preostalih pet miliona će zaraditi kroz određene bonuse.

Rice je tako postao najskuplji engleski fudbaler ikad. Nadmašio je transfer kojeg su napravili Aston Villa i Manchester City u poslu oko Jacka Grealisha koji je dogovoren za 100 miliona eura.

Oglasi

Rekordan transfer u engleskom fudbalu drži Enzo Fernandez. Njega je Chelsea u januaru ove godine Benfici platio 106.8 miliona funti.

Declan Rice je kompletnu dosadašnju karijeru proveo u West Hamu. Za Čekićare je odigrao 245 utakmica i postigao je 15 pogodaka.

Interesantno je svakako da je ovaj veznjak u omladinskim kategorijama igrao za Chelsea. Ipak, očigledno ga nisu smatrali previše talentovanim i dopustili su mu da ode u West Ham.

Ispostavilo se na kraju da su Čekićari napravili čudesan posao. Završili su drugi najveći transfer u engleskom fudbalu ikad i zaradili silan novac.

Declan Rice će u narednim danima proći ljekarske preglede i zvanično će postati novi igrač Arsenala.

Treba svakako napomenuti da je Rice već drugo veliko pojačanje londonskih Topnika koji su prije nekoliko dana iz Chelseaja za 70 miliona eura doveli reprezentativca Njemačke Kaija Havertza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S ovim pojačanjima plan Mikela Artete je sasvim jasan. To je nova borba za šampionsku titulu kojoj su prošle sezone igrači Arsenala bili poprilično blizu, ali je Manchester City na kraju ipak prvi prošao kroz cilj.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi