Deco otkrio "pravu istinu" o Neymaru i Barceloni

Bio je blizu povratka, ali...

Deco otkrio "pravu istinu" o Neymaru i Barceloni

Edmir Škorić

Brazilski napadač Neymar (31) ovog je ljeta napustio PSG nakon šest godina na Parku prinčeva. Iako se činilo da bi mogao da se vrati u Barcelonu, on je na kraju potpisao za Al Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Navodno će Neymar u Al Hilalu zaraditi 400 miliona eura za naredne dvije sezone i očito je to jedan od ključnih razloga zašto je odabrao da ide u Saudijsku Arabiju.

Deco, novi sportski direktor Barcelone, objasnio je zašto Neymar nije stigao u Barcelonu, iako se u jednom trenutku govorilo da Brazilac ima dobre šanse za povratak na Camp Nou.

"Svima je poznato da je, nažalost, trenutno zbog financijske situacije bilo nemoguće sklopiti takav ugovor. Trebali smo se dogovoriti s PSG-om ili Arapima, što ne bi bilo moguće", rekao je Deco, pa je dodao:

"Bila je to situacija koja je trebala biti nešto ekonomski isplativo za nas, ali to nije bilo moguće zbog naše trenutne situacije".

Oglasi

24 sata nakon što je službeno predstavljen Al Hilalu, Neymar je otkrio zašto je odlučio napustiti evropski nogomet i preseliti se u Saudijsku Arabiju. Brazilac je objasnio da osjeća potrebu za novim izazovom, pogotovo jer je osvojio važne trofeje u Evropi.

"Postigao sam mnogo stvari u Evropi i imao mnogo posebnih trenutaka, ali uvijek sam želio biti svjetski nogometaš i testirati se s novim izazovima i prilikama na drugim mjestima", rekao je Neymar.

Unatoč njegovim tvrdnjama, jasno je da je novac presudio jer nijedan tim u Evropi ne bi mogao ni približno Neymaru dati ono što su dali bogati Arapi.

Nakon što je pokušao potpisati Lea Messija i Kyliana Mbappéa, Al Hilal je završio dovođenje Neymara kao svoje nove velike zvijezde i sada će Brazilac dijeliti svlačionicu sa drugim istaknutim bivšim evropskim zvijezdama poput Rubena Nevesa, Milinković-Savića ili Kalidoua Koulibalyja, kao i sa sunarodnjakom Malcolmom.

L'Equipe je objavio da Neymar želi provesti jednu ili dvije sezone u azijskom nogometu prije nego što se vrati u neki klub sa Starog kontinenta kako bi se mogao vratiti na pravi nivo igre prije Svjetskog prvenstva 2026. s Brazilom, koje bi mu trebala biti posljednja prilika da svojoj zemlji donese dugo očekivanu šestu zvjezdicu osvajača Mundijala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi