Amar Dedić nije zaboravio svoju Donju Orahovicu: "Veliki selam..."

Najljepše želje za NK Orahovica

Amar Dedić nije zaboravio svoju Donju Orahovicu: "Veliki selam..."

Eldar Ganibegović

Iako je rođen u Austriji, Amar Dedić nije zaboravio odakle dolazi. Jasno je to sada pokazao videom koji je snimio za klub iz svog rodnog mjesta.

Donja Orahovica u blizini Gračanice je mjesto odakle potiče Amar Dedić, sjajni desni bek Salzburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ljudi u ovom mjestu imaju razloga da budu itekako ponosni na njega. Radi se o uzornom momku koji je za kratko vrijeme osvojio srca navijača BiH i Salzburga.

Vrlo brzo se nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača u reprezentaciji naše zemlje. Konačno možemo reći da imamo pravog desnog beka nakon Mensura Mujdže.

Osim toga, radi sjajne stvari u Austriji sa Salzburgom. Na ljeto ga vjerovatno čeka transfer karijere u neki od najvećih klubova u Evropi. 

Bh. reprezentativac sada je obradovao sve u NK Orahovica 1974. Ovaj tim učestvuje na jednom turniru u Zlatiboru, a on im je u videu poželio sve najbolje.

Oglasi

"Pozdrav veliki, ovdje Amar Dedić. Čuo sam da ste na turniru i da se borite, tako da vam želim sve najbolje. Prvenstveno da se vratite zdravi i bez povreda ako Bog da, tako da želim vam sve najbolje.

Borite se, dajte sve od sebe za ovaj klub, Orahovica. Tako da imate veliku podršku iz Salzburga od mene. Pratim vas i želim vam sve najbolje, ćao, veliki selam", rekao je Amar Dedić.

AMAR DEDIĆ sjajni reprezentativac BiH, naše gore list, poslao je poruku podrške za naše omladince koji se nalaze na turniru u Srbiji, tačnije na Chin Chin Cup Zlatibor. Hvala našem Amaru 🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Posted by NK Orahovica 1974 on Friday, April 19, 2024

Podsjetimo, 12. aprila se Amar Dedić vratio na teren nakon povrede protiv Ukrajine. Igrao je pola sata u porazu Salzburga od LASK-a 3:1.

Uz meč manje Salzburg je drugi na tabeli austrijske Bundeslige s 32 boda, tri manje od Sturma. Biti će do kraja zanimljiva borba za titulu prvaka Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi