Barbarez naknadno pozvao Mujakića i Lončara koji je prošle godine izjavio da više neće igrati za BiH

Dva nova poziva za bh. selekciju

Barbarez naknadno pozvao Mujakića i Lončara koji je prošle godine izjavio da više neće igrati za BiH

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, a selektor Sergej Barbarez uputio je danas dva naknadna poziva.

Barbarez je nedavno izabran za novog selektora bh. reprezentacije, te će na klupi našeg nacionalnog tima debitovati početkom narednog mjeseca.

BiH će prvog 3. juna igrati u Newcastleu prijateljski meč protiv Engleske, a potom 9. juna igramo u Empoliju protiv Italije.

Barbarez je nedavno saopštio spisak igrača za utakmice protiv Engleske i Italije, ali morao je uputiti i nekoliko dodatnih poteza.

Tako je jutros potvrđeno da je selektor bh. reprezentacije uputio još dva poziva, te su u nacionalni tim pozvani Nihad Mujakić i Stjepan Lončar.

Mujakić igra u dresu turskog Ankaragucua, dok je Lončar član mađarskog Ferencvarosa, te će on biti u konkurenciji za utakmice protiv Engleske i Italije.

Oglasi

U dosadašnjoj karijeri Mujakić je u dresu BiH odigrao dvije utakmice dok je Lončar upisao 11 nastupa.

Podsjećamo, reprezentacija BiH će se okupiti u srijedu na Ilidži i početi pripreme za predstojeće utakmice.

Lončar prošle godine saopštio da je završio reprezentativnu karijeru, sada dobio poziv

Zanimljivo da je Lončar krajem prošle godine saopštio da je završio reprezentativnu karijeru i da više neće igrati u dresu Bosne i Hercegovine.

To je ovaj 27-godišnjak izjavio za Sportske novosti, ali se sada našao na spisku Barbareza.

"Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u NS BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu", rekao je tada Lončar za Sportske novosti.

Top Komentari

Mowzilla
Opet nekakav povratnik ili igrac preko krca!? Radeljic, Loncar, ko je slijedeci buntovnik!?
1 0
user1706559607
Hahajaja zove ove kloceve,,juce Zolotic Proglasen u top 10 Odbranbenih igraca Porugalske lige hallo bolan,,ova ta slingera jedan ispo u nizi Rang,drugi u propaloj Madarskoj ligi e moj Barba,,iti ces po staroj formuli zaveza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi