Deeney: Da jedan fudbaler prizna da je homoseksualac do kraja sedmice bi ih bilo još 100

Ohrabrujuća poruka napadača Watforda

Deeney: Da jedan fudbaler prizna da je homoseksualac do kraja sedmice bi ih bilo još 100

E. Čaušević

Napadač Watforda, Troy Deeney, izazvao je dosta pažnje zbog svoje izjave o homoseksualcima u fudbalu.

Deeney je izjavio da bi svaki fudbaler koji krije da je homoseksualac trebao javno priznati to što krije, te vjeruje da bi dobio dosta više podrške nego osuda i kritika.

"Vjerujem da ljude koji su gay brine problem da misle da će biti prvi koji će to javno reći, ali smatram da kada bi jedan priznao to da bi priznali i drugi. Da priznaju u jednoj sedmici bi imali barem 100 fudbalera koji bi iskreno rekli da su homoseksualci", rekao je Deeney i dodao.

"Nije mi zaista jasno zašto čekaju da završe igračku karijeru i da bi onda rekli 'homoseksualac sam'. Imam osjećaj da kroz karijeru nose ogroman teret zbog toga i savjetujem svima da se oslobode toga i sigurno će biti sretniji".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini slučaj kada je jedan fudbaler priznao da je homoseksualac desio se 1990. godine. Tada je igrač Norwicha, Justin Fashanu, priznao da je homoseksualac i zbog toga je dobio velike osude, te više nikada za neki klub nije potpisao dugogodišnji ugovor.

Deeney je svjestan da se mnogi igrači koji su homoseksualni upravo brinu zbog toga kako će javnost reagovati, ali vjeruje da su se stvari promijenile u odnosu na prije 30 godina.

Top Komentari

Svojprisebi
A zasto je to ohrabrujuce? Da je ok da *****i namecu svoje na ostatak stanovnistva? Zavrsice isto kao sto su oni prije njih zavrsili. Narod Lutov..
3 1
adis_D11
Završili bi svi kao i ovaj iz Norwich-a 100%
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi