Kao da je zalutao na teren: Messi se iznervirao zbog poteza Ivana Rakitića

Uopšte nije bio u meču

Kao da je zalutao na teren: Messi se iznervirao zbog poteza Ivana Rakitića

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su odigrali utakmicu bez golova na gostovanju protiv Lyona u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Katalonski klub je dominirao na sredini terena, te imao nekoliko fantastičnih šansi, ali nisu uspjeli da pogode mrežu Lyona. I domaći tim je nekoliko puta itekako zaprijetio Barceloni, ali je Ter Stegen ponovo bio čovjek koji je spašavao svoj tim.

No, dan nakon utakmice španski mediji su dosta kritikovali sporu igru Barcelone, odnosno jako loš protok lopte. Za to su najviše okrivili Ivana Rakitića koji je sinoć djelovao jako sporo, a to se vidjelo u nekoliko navrata.

Rakitić je slabo otvarao prostor kad je Barca imala loptu, a par puta mu je čak Gerard Pique pokazivao gdje se mora postaviti. Također, u centru pažnje je i situacija kada se Lionel Messi vidno naljutio na hrvatskog veznjaka.

Raktić je imao loptu u svom posjedu i umjesto da je doda Messiju koji je ispred sebe imao prazan prostor on se odlučio na Jordija Albu što je dodatno iznerviralo Messija. Na Rakitićevu igru vjerovatno utječu i stalne špekulacije da sigurno napušta Barcelonu ovog ljeta, ali ovakve greške nisu baš učestale u njegovoj igri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije