Strateg Čelika nakon pobjede

Jusufbegović: Zadovoljan sam igrom, sutra otpisujemo trojicu

Dino Kurbegović

  Čelik je danas u Zenici odigrao i drugu kontrolnu utakmicu nakon početka priprema za nastavak sezone. Protivnik je bila ekipa Bosna Seme, koja se takmiči u 1.ligi FBiH, a na kraju rezultat je glasio 2:1 za ekipu Čelika.

Nakon utakmice svoj komentar samog susreta, te igračkoj križaljci i nastavku priprema dao je strateg domaće ekipe Nedim Jusufbegović.

"Zadovoljan sam ne zato što smo pobijedili, nego što smo bili kompaktni u pritisku na protivničku zadnju liniju, odrađivali smo dobro svoje uloge i zadatke. Ima tu još grešaka i loših stvari, ali dosta stvari je danas bilo dobro. Odnos i želja su danas bili na nivou na kojem treba da budu. Moramo se nastaviti pripremati, brusiti formu i uigravati se prema naprijed pa ćemo vidjeti dalje.Trojici igrača sutra ćemo saopćiti da mogu potražiti drugi klub, naravno nakon što kažem njima da na njih više ne računam, onda ćemo to javiti i medijima. Čekamo još Zahirovića i još jednog igrača, manje više poznato ove iz Zenice, ako se riješe papiri. Kako oni budu odlazili, tako će neko i otići", istakao je Jusufbegović.

U Međugorju će imati dobre uslove za nastavak priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobili smo garancije od gospodina Nike, upravitelja centra da ćemo imati dobre protivnike u Međugorju, najmanje protivnike koji igraju u Premijer ligi. Trebaju nam dvije jače utakmice, dole idemo da vrijedno treniramo, da popravimo atmosferu i napravimo jedan familijarni štimung. Dobra atmosfera može kompenzirati nedostatak kvaliteta, naravno treba nam i radne discipline, da to sve unaprijedimo. Nemamo puno vremena, ali moramo dati svi i više od svojih mogućnosti kako bi se što bolje pripremili za dolazak ekipe Zrinjskog", kazao je Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi