Hećo i Brković za pobjedu Čelika protiv Bosna Seme

Čelik slavio u kontrolnoj utakmici

Hećo i Brković za pobjedu Čelika protiv Bosna Seme

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Nakon visokog poraza od visočke Bosne, danas su nogometaši u crno-crvenim dresovima odigrali mnogo bolje, a pogotovo je pristup i ozbiljnost prema protivniku bio znatno ozbiljniji.

Trener Jusufbegović želio je danas još jednom na licu mjesta uvjeriti se u kvalitete svojih fudbalera prije nego što sutra obznani na koja tri igrača ne računa, odnosno koji neće putovati sa ekipom u Međugorje.

Utakmicu su domaćini otvorili veoma dobro. Već u 4. minuti Jusić je šutirao glavom nakon kornera, ali malo pored gola, a pokušao je i Pezer nekoliko minuta kasnije šutem s 10-tak metara. Haurdić je u 15.minuti išao sam na golmana, pokušao ga driblati, ali je otišao previše desno i gostujuća odbrana otklonila je opasnost.

Golova nije bilo sve do 30. minute kada je Haris Hećo pogodio za 1:0 nakon udarca s više do 20 metara. Mogao je Čelik do povećanja vodstva u 43. minuti, ali Haurdićev šut glavom s pet metara je gostujući stoper Imamović s gol linije izbacio u korner. Gosti su prvu i jedinu šansu u prvom poluvremenu imali u 45. minuti kada sjajan pokušaj Pljevljaka, na još ljepši način paradom domaći golman Ružić skreće u korner. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću izabranika Nedima Jusufbegovića.

U drugom poluvremenu oba trenera dala su priliku i ostalim nogometašima, ali ritam utakmice nije opao. Zeničani su imali terensku inicijativu i više prilika za postizanje gola. Već u 50. minuti mladi Aganspahić koji se nalazi na probi pokušao je s 10-tak metara s desne strane, ali gostujući golman Hodžić sjajno brani. Zeničani su do povećanja vodstva došli u 55.minuti, Armin Duvnjak odlično je prošao po desnoj strani, vratio povratnu loptu na ivicu šesnaesterca za Danijala Brkovića, koji sjajnim udarcem po zemlji u donji lijevi ugao donosi 2:0 za ekipu Čelika. Mogao je Almir Pliska u 70.minuti pogoditi za 3:0, ali njegov udarac s pet metara odlazi visoko iznad gola.

Rezultat se nije mijenjao do 81. minute, kada nakon jedne od rijetkih grešaka domaće odbrane gol za goste i smanjenje rezultata na 2:1 postiže Faris Špiodić. To je ujedno bio i konačan rezultat današnje utakmice, koju je s tribina i okolo stadiona na Kamberovića polju pratilo više od 500 gledatelja po izuzetno hladnom vremenu. Očito je da su se navijači domaće ekipe zaželjeli utakmica, pa nije ni čudo što su danas domaći igrači imali veliku podršku.

Čelik- Bosna Sema 2:1 (Hećo, Brković-Špiodić)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Mašić, Jusić, Duraković, Šivšić, Hećo, Sadiković, Haurdić, Salčinović, Pezer i Aganspahić. U drugom poluvremenu su ušli:Bukvić, Džidić, Jurković, Husić, G.Popović, T.Adilović, H.Adilović, Pliska, Brković, Šišić i Duvnjak. 

Bosna Sema: Brezičanin, Čatić, Sinanović, Imamović, Čaluk, Kadrić, Muharemović, Pljevljak, Handžić, Oglečevac i Mujić. Još su igrali:Hodžić, Varatanović, Dudo, Fejzić, Đedović, Hadžić, Špiodić, Torlak i Murga.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi