Defanzivac Uniteda prvu platu iskoristio na sjajan način: "Izašli smo ispred i vidjeli..."

Pomogao bivšem klubu

Defanzivac Uniteda prvu platu iskoristio na sjajan način: "Izašli smo ispred i vidjeli..."

Diogo Dalot je bio jedno od Mourinhovih pojačanja na ljetnom prelaznom roku. Mourinha već odavno nema na Old Traffordu, ali je Dalot tu i pokušat će se izboriti za bolju minutažu.

Mladi Dalot je u United stigao iz Porta za 22 miliona eura, dobio je i bogat ugovor, ali prvu platu na Old Traffordu nije potrošio na sebe.

Naime, on je odlučio pomoći klubu, školi fudbala u Bragi, u kojoj je napravio svoje prve fudbalske korake prije nego što se pridružio omladinskom pogonu Porta.

Diogo je tako svojoj nekadašnjoj školi fudbala kupio minibus koji će mali fudbaleri koristiti da putuju na treninge, a poklon je "začinio" svojim potpisanim dresom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Diogo nam je poslao dres sa svojim potpisom, a tokom razgovora preko Skypea nam je rekao da izađemo izvan prostorija škole. Tada smo vidjeli da je ispred parkiran minibus... Nov i potpuno adaptiran našim potrebama. Jako smo zahvalni zbog Diogovog iznenađenja. Sve je držao u tajnosti. Rekao nam je da od svoje prve plate u Unitedu želi kupiti poklon za školu. Mi smo mali klub i škola, tako da nam je svaka pomoć važna", izjavila je za EPSN Adriana Garcija, osnivačica i koordinatorica pomenute škole fudbala, pa dodala:

"Kada god dođe u Bragu posjeti nas, gleda utakmice i priča sa našim mladim fudbalerima. On je velika inspiracija za njih".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mrzimnepravdu
Svaka cast, Nastavi tako!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi