Ne pribojava se Klopp samo velikih zvijezda Uniteda: Nevjerovatno je kako taj čovjek igra!

Najveći engleski derbi je pred nama

Ne pribojava se Klopp samo velikih zvijezda Uniteda: Nevjerovatno je kako taj čovjek igra!

Vikend pred nama donosi i najveći engleski derbi. Preporođeni Manchester United na svom Old Traffordu dočekuje Liverpool.

Susret je to koji bi mogao puno toga reći i o utrci za titulu prvaka Engleske.

Liverpool je trenutno drugi na tabeli sa istim brojem bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na lidera, Manchester City.

Eventualni poraz od vječitog rivala bi itekako zakomplikovao Liverpoolovu situaciju, a trener Jurgen Klopp očigledno ne očekuje lagan posao na Teatru snova - naprotiv.

Svjestan je Klopp da je United potpuno druga ekipa od kada je Josea Mourinha na klupi zamijenio Ole Gunnar Solskjaer.

Pred susret na Old Traffordu je tako Klopp "sipao" komplimente na račun Solskjaera, a čini se da je uvjeren da će Norvežanin i sljedeće godine predvoditi Crvene đavole, iako je na kormilo ove ekipe stigao kao privremeno rješenje.

"Pronašli su pravo rješenje. Od kada je stigao Ole, sve se promijenilo. I prije su bili dobri, ali sada su puni samopouzdanja i koriste svoj puni potencijal. To pravi ogromnu razliku... On posjeduje kvalitet i imao je sreće da dobije priliku u pravom trenutku. Sada vodi ekipu i nema sumnje da će biti trener Uniteda i sljedeće godine - to je bar jasno. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi odlučili dovesti nogvog trene? Ole u potpunosti zaslužuje posao, uradio je sve potrebno da ekipa bude uspješna", poručio je Klopp, pa se osvrnuo i na igrače kojih se očigledno pribojava:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pogba je ponovo Pogba. Vidimo da je to Pogba kojeg je prije par godina United doveo... A Ander Herrera je sjajnoj formi. U najboljem je periodu svog života. Nevjerovatno je kako igra".

Bez obzira na dobru formu Uniteda, ove sezone sjajni Liverpool je blagi favorit i na Old Traffordu. Kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za veliki derbi koji se igra u nedjelju od 15:05 sati!

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi