Oglasio se trener NK Čelik povodom optužbi Aidina Mahmutovića i otkrio svoju stranu priče
Foto: D. Kurbegović

Armin Duvnjak

Oglasio se trener NK Čelik povodom optužbi Aidina Mahmutovića i otkrio svoju stranu priče

Eldar Ganibegović

Fudbaler Čelika Aidin Mahmutović kazao je prije nekoliko dana da je doživio najveće poniženje i da je na tužan način završio svoju karijeru.

Mahmutović koji je posljednjih sezona predvodio napad Čelika je sve objasnio u statusu na drutšvenoj mreži Facebook i između ostalog optužio trenera jer ga nije stavio u konkurenciju za meč s Jahorinom.

Sada se oglasio i sam trener NK Čelik, te prenosimo i njegovu stranu priče.

"Povodom neargumentiranih i nesportskih izjava našeg igrača A.M. želim se izjasniti.

A.M. je zasigurno veliki igrač, majstor fudbala, bivši saigrač sa kojim sam uvijek imao prijateljski odnos, dokazan u Čeliku i van naše zemlje. Žao mi je ako je izostanak iz postave u posljednjoj prvenstvenoj utakmici (ali ne i u njegovoj karijeri jer mu je bilo nuđeno da se oprosti na prijateljskoj utakmici 25.6. povodom rođendana Čelika i da nastavi rad u Omladinskom pogonu, na šta je odgovorio da planira vjerovatno još jednu sezonu odigrati) doživio na pogrešan način, posebno što se prije utakmice na neprimjeren način javno izjasnio, a nije niti mene kao trenera, niti ikoga u Klubu kontaktirao da čuje razloge i objašnjenje.

Oglasi

Iako smatram da sve probleme i nesporazume u ekipi uvijek trebamo rješavati unutar Kluba i u svlačionici, zbog javnosti i naših vjernih navijača želim kazati slijedeće:

1. A.M. nije došao niti opravdao taj nedolazak na posljednji trening pred utakmicu, iako je to obavezna praksa i kod nas i u svakom klubu. Isti se nije javio čak ni telefonski da Stručni štab obavijesti da li je uopšte dostupan i spreman za ovu utakmicu.

2. U ovoj polusezoni je, istina tada najavljeno, odsustvovao sedmicu dana u Turskoj i nekoliko dana u Češkoj. Za ove izostanke smo imali razumijevanje, ali ne i za nedisciplinu i nekorektan odnos kada je nakon ovih putovanja izričito tražio da igra dan poslije povratka, bez ijednog odrađenog treninga. Vrhunac nesportskog odnosa prema dresu NK ČELIK i prema meni je bila ljutita reakcija i samovoljno napuštanje terena i stadiona 20-ak minuta prije kraja utakmice protiv FK Kolina nakon što je vidio da neće ulaziti u igru.

3. Osim ovih i ranije je bilo nekih neprijatnih situacija i nesporazuma, kao npr. da mi je prije 20-ak dana pred jednu utakmicu i drugim igračima rekao da će kad on bude htio obući dres i igrati koliko on hoće, ali i nakon toga uvijek sam s njim sve rješavao otvorenim razgovorom uvažavajući dotadašnji rejting i lojalnost ovog igrača prema našem Klubu...

Također, naglašavam da je NK Čelik iznad svakog od naših igrača i trenera, i da niko nema pravo da nedisciplinom, neutemeljenim izjavama i nesportskim ponašanjem ugrožava časno ime, ugled i grb Kluba.

Svi mi u ekipi Čelika moramo biti spremni da se pridržavamo reda i poretka našeg Kluba, da poštujemo sportski kodeks, i da samo svojim radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama, te svojim profesionalizmom opravdavamo ukazano nam povjerenje od onih koji vode naš Klub i onih koji ga neizmjerno vole i podržavaju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Odgovornost prema Klubu znači da probleme i nesporazume kojih ima u svakom kolektivu, možemo i moramo rješavati unutar kolektiva, među 4 zida, otvoreno i pošteno - a ne preko facebook objava i medija.

Zahvaljujem na razumijevanju i podršci crno-crvenoj armiji navijača zbog kojih svi naši napori i naše pobjede imaju puni smisao", napisao je. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user102
Duvnjak=SDA Ma nije Fudo budala ovog Duvnjak Mahmut može napraviti od lopte i ti sad našao nešto glumiti Ova uprava je još veće sranje nego što je bila ikad do sada idemo da vidimo polahko i gotovo sam ubijeđen da će oni klub ugasiti dok se još koji dinar namakne guzovače sve smišljeno i uigrano jer neka mi neko objasni ko to kontrolira sada nižerazrednu ekipu
2 11
NEUTRAL
Prije ste radili u Čeliku koji sta htio,a sada vise toga nema,napokon! Samo naprijed!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti