Defoe za Božić dobio medalju koju čeka punih 10 godina!
Defoe je igrao polufinale Liga kupa s Tottenhamom prije 10 godina, nakon čega je otišao, a klub je bez njega osvojio trofej

Konačno je stigla u prave ruke

Defoe za Božić dobio medalju koju čeka punih 10 godina!

Edmir Škorić

Jermain Defoe je 2007/08 kao igrač Tottenhama igrao polufinale Liga kupa, a nakon što je on otišao, klub je osvojio to takmičenje.

Defoe je tako ostao bez medalje, no 36-godišnjaku je nakon 10 godina organizator ipak uručio nagradu.

"Predivan je osjećaj što sam bio dio kluba bogate povijesti, velikog kluba koji ostvaruje sjajne rezultate posljednjih godina. Bila je to fantastična utakmica protiv Chelseaja a ja sam samo sjedio i uživao u njihovoj predstavi", rekao je Defoe.

Ovo mu je u karijeri jedini trofej iako se 20 godina bavi nogometom, a u spomenutom finalu je Tottenham s 2:1 pobijedio Chelsea.

Defoe je trenutno u Bournemouthu, a igrao je još za Tottenham, Toronto, Portsmouth, West Ham i Sunderland...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi