"Messi? Nije mi čast igrati s njim"

Australski reprezentativac jasan

"Messi? Nije mi čast igrati s njim"

Edmir Škorić

Australci su prošli nakon pobjede nad Danskom, ali najteži meč ih čeka u prvoj rundi nokaut faze, pošto će im rival biti Argentina predvođena Lionelom Messijem, oko kojeg se sve nekako i vrti.

Iako je Messi jedan od najboljih u historiji, u taboru Australije ga se ne plaše, a u intervjuu za ESPN Miloš Degenek je rekao da se ne boji Messija.

"Oduvijek sam volio Messija i mislim da je on najbolji igrač koji je ikada igrao nogomet, ali igrati s njim, odnosno protiv njega nije čast jer je samo čovjek kao i svi mi", rekao je Miloš Degenek, dodavši:

"Čast je biti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bez obzira igrali s Argentinom ili Poljskom, predstavljanje Australije u osmini finala je velika čast".

Australci žele iskoristiti snagu timskog rada i činjenicu da od njih niko ništa ne očekuje. Nadaju se da će postati otkriće turnira.

"Bit će to teška utakmica, igrat ćemo protiv vjerovatno najboljeg igrača u povijesti. Ali utakmica će biti 11 protiv 11. Ne postoji 11 Messija, postoji jedan", primijetio je Matthew Leckie.

"Nemamo nikakav pritisak, samo moramo uživati u trenutku. Niko ne očekuje da ćemo pobijediti. Pa šokirajmo svijet", optimistično zaključuje.

Iskustvo koje su igrači iz Australije stekli u prijašnjim utakmicama moglo bi pomoći. Lekcije naučene nakon poraza od Francuske 4:1 bit će posebno važne.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Puno smo naučili iz utakmice protiv Francuske. Mislim da smo im pokazali malo previše poštovanja. Sljedeća utakmica bit će potpuno drugačija", dodao je Leckie.

Australija će pokušati parirati Argentini već u subotu, 3. decembra. Utakmica počinje u 20:00 sati. Biće to drugi duel nokaut faze, a u prvom od 16 sati igraju Nizozemska i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi