Ofanzivac se oprostio od Juventusa: "Nadam se da ću se vratiti jednog dana"

Posuđen Tottenhamu

Ofanzivac se oprostio od Juventusa: "Nadam se da ću se vratiti jednog dana"

Edmir Škorić

Švedski reprezentativac Dejan Kuluševski zaputio se sa torinskog aerodroma ka Londonu gdje će potpisati ugovor s Tottenhamom.

Prije nego je krenuo prema Londonu, krilni igrač Juventusa dao je izjavu novinarima, te je rekao da bi se volio vratiti jednom ponovo u Torino.

"Bio sam sretan ovdje, nadam se da ću se jednog dana vratiti u Juventus", rekao je Kuluševski novinarima.

On sada ide na posudbu u Tottenham do ljeta 2023. godine za pet miliona eura, dok će Spursi imati mogućnost da otkupe njegov ugovor za još 35 miliona eura plus bonse. Ta opcija otkupa postaje obavezna ako se Tottenham plasira u Ligu prvaka, a Kuluševski odigra najmanje 50 posto utakmica.

Tottenham je također dogovorio stalni transfer za Juventusovog veznjaka Rodriga Bentancura, vrijedan 19 miliona eura plus šest miliona eura kroz razne bonuse.

Njegov transfer će ići malo teže zbog toga što je s Urugvajom trenutno, ali vjeruje se da će do kraja prijelaznog roka sve biti gotovo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Juventusa pretjerano i ne žale zbog gubitka ove dvojice nogometaša, budući da je klub već doveo Dušana Vlahovića iz Fiorentine, a trebao bi da potpiše i veznjak Denis Zakaria iz Borussije Moenchengladbach.

Top Komentari

demar
Super igrac, nazalost, nije se nikad pravo dokazao. Sretno Kulu
0 1
irnes4
Ko da ce se Deja usrecit tamo ,Kejn Tito u Totenhemu ,a bice mu kao u Juventusu nikad nece u vrhu napada zaigrat kao sto je slucaj bio u Parmi ,a Bentakur komotno nek ostane u urugvaju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi