Lovren Rusima razotkrio škrticu Salaha: "Nije želio ni kafu da plati..."

Govorio o bivšim saigračima i trenerima

Lovren Rusima razotkrio škrticu Salaha: "Nije želio ni kafu da plati..."

Edmir Škorić

Dejan Lovren (33) ne igra u Rusiji već pola godine, ali iz vremena provedenog u Zenitu čini se da ima lijepe uspomene.

Iskusni hrvatski defanzivac je zimus napustio Rusiju i potpisao za francuski Lyon, ali tokom godina provedenih u Rusiji nosi lijepe uspomene. Prethodno je igrao godinama za Liverpool u koji je 2014. stigao iz Southamptona, a karijeru je počeo iz Dinamo Zagreba.

On je sada bio gost podcasta na jednom ruskom kanalu na Youtubeu, te je ispričao neke zanimljive detalje iz svoje karijere.

Upitan je za bivšeg proslavljenog hrvatskog napadača Ivicu Olića, a o njemu je u pozitivnom kontekstu rekao da je "radni konj".

"Moj bivši šef. Radni konji. Uvijek je radio na sebi. Imao sam priliku da igram s njim. Nakon što je prestao da igra, bio je pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji. Prva pomisao u vezi njega koja mi pada na pamet je teretana".

Oglasi

Je li Ivica Olić često išao u teretanu? "Uvijek!".

Puno pohvala Dejan Lovren je imao i na račun svog bivšeg treenra iz Liverpoola Jurgena Kloppa.

"Jednom mi se kći razboljela i završila je u bolnici. Nisam mogao naći mjesta za sebe, bio sam jako nervozan. No, onda mi je Jurgehn dao sedmicu dana slobodno da odem kod kćerke. To je nešto posebno i nikome nisam rekao za to".

Je li Klopp uvijek bio blizak sa svojim igračima? “Zato je Klopp na vrhu, a ostali treneri su tu gdje jesu. Sve je jednostavno. Naravno, nogomet shvaća vrlo ozbiljno. Ali u isto vrijeme, on ima apsolutno nevjerovatne ljudske kvalitete. Ima veliko srce".

Ivan Rakitić?

Oglasi

"Nema mnogo priča. Igrali smo puno, puno godina u reprezentaciji. Imao je reklamni ugovor s fabrikom čokolade u Hrvatskoj. Bio je zaštitno lice. Imali su razne kolače i sve. I nekako smo se vozili s reprezentacijom u autobusu, stali na nekakvoj benzinskoj postaji. I tamo su vidjeli kolačiće koje je on reklamirao. Sa svojom fotografijom. I čekao sam da kaže: uzmite momci, poslužite se. Ali nije to rekao... Sve je morao platiti".

Ali zašto? "Ne znam. Rekao je da mu nisu toliko platili".

Potom je na red došao njegov nekadašnji saigrač Mohamed Salah. I tu Lovren ima šta da ispriča.

"Ima mnogo priča. Jednog dana otišli smo na kafu. U Starbucks. Bili smo u autima. I vozio je ispred mene. I slijedio sam ga. A on kaže: kafa od mene, ja ću platiti. I prvi je vozio, naručio kafu, dovezao sam se. Kažem: zdravo, treba mi dupli espresso ili tako nešto. A djevojka je rekla, u redu, moraš platiti. Šokirano sam se: 'ali tip ispred mene je rekao da će platiti'. Ne, ne, rekao je da ćeš platiti obje kafe. Ostavio me da platim", uz smijeh govori Lovren.

Top Komentari

Edward NewGate
Mozda nije htio da ti plati neko alkoholno pice pa ti je zasmetalo...
0 0
user1676286668
Ja mu ne vjerujem....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi