Dejan Lovren tvrdi: "Nisam fašista, volim svoju zemlju i to je patriotizam"
Dejan Lovren i Marcelo Brozović izazvali su ogroman skandal na proslavi u Zagrebu i skandirali su fašističke pozdrave

Hrvatski defanzivac se oglasio

Dejan Lovren tvrdi: "Nisam fašista, volim svoju zemlju i to je patriotizam"

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (33) odgovorio je na prozivke francuskih medija nakon skandalozne proslave bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu.

Francuski mediji okomili su se na Lovrena kojeg su dočekali dosta žestoko zbog snimka proslave iz Zagreba na kojem on i Marcelo Brozović uzvikuju fašistički pozdrav 'Za dom spremni'.

Navodno je i ruski Zenit nakon toga otjerao iskusnog defanzivca iz kluba. On je prije nekoliko dana potpisao za Lyon, a po povratku u Francusku dočekali su ga poprilično žestoko zbog svega.

Lovren se večeras odlučio oglasiti i poreći da ima ikakve veze s fašizmom i istakao je da sve radi iz ljubavi prema svojoj domovini - Hrvatskoj.

"Nakon brojnih naslova francuskih medija želim istaći da su lažni svi navodi kako podržavam bilo kakve fašističke simbole", napisao je Lovren na Instagramu i nastavio je:

Oglasi

"To je veoma neosjećajno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto zbog ekstremne politike koja je dovela do rata u mojoj zemlji".

"Oštro osuđujem svaki oblik ekstremizma, uključujući fašizam i sve njegove simbole. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikad ne treba zamijeniti s nacionalnizmom", napisao je Lovren.

Dejan Lovren je rođen u Bosni i Hercegovini, dio porodice i dalje mu živi u našoj zemlji za koju nikad nije ni pomislio nastupiti.

On je za hrvatski nacionalni tim odigrao ukupno 78 utakmica i postigao je pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Profesionalnu fudbalsku karijeru Lovren je počeo u zagrebačkom Dinamu, a u Hrvatskoj je još nosio dres Intera iz Zaprešića.

2009. godine je otišao u Lyon, a zatim je igrao za Southampton i Liverpool, te ekipu Zenita iz St Petersburga.

Top Komentari

Adrian
Nisam fašista al volim fašističke pozdrave i salutiranja. Volim svoju zemlju, zanimljivo a igra za Hrvatsku, i onda kad misliš da ne moze gora izjava, izjavi da je patriotizam i da je normalno da se fašističke pozdrave čini patriotizam i da se tako pokazuje ljubav prema domovini. Prema toj logici fudbaleri Njemačke bi poslije svake pobjede uzvikivali znate već šta.
14 1
Arnel925
Sad se kralj Tvrtko, Stjepan II i Stjepan Vuk i ostala Bosanska raja okreću u svome grobu što si kao Bosanac iz srednje Bosne Nazvao Hrvatsku svojom domovinom. Ti si nas Bosanac i Hercegovac. Vjera može biti od danas do sutra možeš biti katolik, musliman ili budista ili ateista šta želiš i promjeniti ime u Mate, Muhamed, Lazar evo danas ili sutra, ali genetika uvijek ostaje ista to se ne mjenja, odakle su ti pradjedovi. Zapamtite ljudi svi smo mi jedno iz Bosne i Hercegovine, ime nam je dato kad smo se rodili, vjeru smo prihvatili od roditelja. Ali genetika i naš DNK nam je dat i prije svega toga i od toga ne možemo pobjeći.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi