Svi čekaju transfer Gvardiola, a senzacionalan povratak u bivši klub dogovorio je Dejan Lovren

Veliki transfer za njega

Svi čekaju transfer Gvardiola, a senzacionalan povratak u bivši klub dogovorio je Dejan Lovren

Esmer Oštraković

Iza reprezentacije Hrvatske je još jedno sjajno Svjetsko prvenstvo na kojem su ostvarili odličan rezultat jer su na kraju završili kao treći na svijetu.

Obzirom da su na putu do trećeg mjesta eliminisali prvog favorita za osvajanje Mundijala, reprezentaciju Brazila, Hrvati mogu itekako biti zadovoljni svojim nastupom na Mundijalu.

Upravo tamo su i skauti brojnih klubova gledali mnoge igrače, a cijelom svijetu je za oko zapao štoper Hrvatske, Gvardiol.

Od njega se očekuje da ubrzo napravi ogroman transfer u svojoj kraijeri. Za njega se raspituju najveći klubovi na svijetu, te je pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Ono što se nije očekivalo jeste transfer njegovog kolege iz odbrane, Dejana Lovrena, koji je trenutno nogometaš Zenita.

Igrao je naravno Lovren dosta dugo u Liverpoolu, ali tamo su ga navijači uvijek ismijavali, jer su smatrali da nije na nivou njihovog kluba.

Nerijetko je Lovren pravio velike greške na utakmicama, te je tako bio predmet ismijavanja na društvenim mrežama širom svijeta.

L'Equipe je tako objavio da je Dejan Lovren prioritet Lyona na poziciji štopera, te da će prve januarske dane iskoristiti da ga dovedu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dejan Lovren je Prioritet Lyona na poziciji štopera. Očekuje se njegov dolazak u narednim danima i već je usmeno dogovorio da se vrati u klub. Druga dva imena sa kojima se pregovaralo bili su Djiku i Soyuncu", stoji u objavi L'Equipea.

Tako će Lovren u svojoj 33. godini napraviti još jedan jako dobar transfer i vratiti se u ekipu Lyona gdje je pružao jako dobre partije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi