Dejan Lovren osumnjičen za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću

Pokrenuta istraga

Dejan Lovren osumnjičen za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću

Midhat Šljivak

Fudbaler Liverpoola Dejan Lovren osumnjičen je za lažno svjedočenje u procesu protiv Zdravka Mamića.

Lovren je na Županijskom sudu u Osijeku, na suđenju Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama, promijenio raniji iskaz koji je bio na štetu Mamića i nije se sjećao odgovora na veliki broj pitanja koja su mu postavljena.

U Lovrenovom slučaju, Mamić se tereti za izvlačenje novca prilikom transfera u Lyon. Aneks ugovora se prema tužiteljstvu potpisao naknadno i tvrdi se da je defanzivac Liverpoola lagao da je sporazum ranije potpisan u transferu gdje mu je pripalo 50 posto novca.

Pod istom optužbom našla se i punica Luke Modrića Vesna Juraić. I protiv nje je pokrenut postupak, već je ispitana, ali je sve negirala. Ona je tokom istrage tvrdila da je aneks na ugovor o prelasku Luke u Tottenham vidjela nakon transfera, da bi na Sudu promijenila mišljenje i istakla je da je od kluba dobila ugovor i aneks za podjelu transfera u aprilu 2008. godine.

Potražite više informacija na temu HNL:

Lovren će na novo saslušanje u januaru 2018. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Lovrene tako je to kad hoces nazor da postanes Hrvat... Sad te oni dobro je...bu kao I Mamica....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi