Lovren jedva čekao da dođe u svlačionicu i uzme mobitel kako bi prokomentarisao penal za Češku

Oglasio se na Twitteru

Lovren jedva čekao da dođe u svlačionicu i uzme mobitel kako bi prokomentarisao penal za Češku

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske danas je remizirala protiv Češke (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Meč ovih selekcija igrao se na Hampden Parku u Glasgowu, a na kraju više razloga za slavlje imali su igrači Češke koji sada na kontu imaju četiri osvojena boda.

S druge strane selekcija Hrvatske nalazi se u dosta teškoj sitauciji pred posljednje kolo grupne faze.

Vatreni imaju samo jedan osvojen bod nakon dva kola i u zadnjem meču protiv Škotske potrebna im je pobjeda kako bi imali šansu da se na kraju plasiraju u osminu finala.

Današnji meč obilježio je gol Češke za 1:0 u 37. minuti kojeg je positgao Patrik Schick.

Naime, sudija Del Cerro je svirao penal za Češku nakon što je gledao VAR snimak, a mnogi su saglasni da je to bila itekako diskutabilna odluka. Lovren je u zračnom duelu u nos udario Schicka, a sudija se nije oglašavao.

Oglasi

No, nakon konsultacija s sudijama iz VAR sobe pogledao je snimak i predomislio se, te je pokazao na bijelu tačku što je itekako naljutilo igrače Hrvatske.

Lovren je nakon meča jedva čekao da dođe do mobitela kako bi se oglasio na Twitteru i jasno poručio da nije saglasan sa sudijom da je to bio prekršaj za najstrožiju kaznu.

"Cirkus od penala", napisao je Lovren na Twitteru.

Penal za Češku je bio, ali pogodak sa 11 metara nije regularan

Lovrenov lakat u zraku je završio na licu češkog napadača, kojem je nakon ovog duela krv šikljala iz nosa. Jasno se sve vidjelo na ponovljenom snimku.

Ali, ako je glavni sudija bio u pravu kada je pokazao na bijelu tačku, napravio je veliku grešku jer je priznao pogodak sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Naime, Schicku doktorska služba češke reprezentacije nije mogla zaustaviti krv koja je curila iz nosa. Njegovo lice je bilo krvavo, a Pravila Nogometne Igre po tom pitanju su sasvim jasna.

Fudbaler koji krvari ili kojem po tijelu ima krvi ne smije biti u terenu. Dakle Schick nije smio šutirati sa bijele tačke.

Top Komentari

Zubandan
Shicku nos oteko ko babura,odvalio ga bez razloga i jos se buni. Bolje bi bilo da se kontrolises a ne da twitas frustracije.
7 2
Manager
Laktove podigao iznad glave i skače..
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi