Penal za Češku je bio, ali pogodak sa 11 metara nije regularan
FOTO - EPA

Igrač ne može biti u igri ako krvari

Penal za Češku je bio, ali pogodak sa 11 metara nije regularan

Adnan Beganović

U 2. kolu grupne faze Evropskog prvenstva Hrvatska i Češka su podijelili bodove (1:1).

Hrvatska ni u drugom meču na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta nije uspjela doći do pobjede.

Nakon uvodnog poraza od Engleske (0:1) izabranici Zlatka Dalića su danas remizirali sa Češkom koja je prva stigla do prednosti.

Česi su poveli u prvom poluvremenu i to sa 11. metara. Igrala se 36. minuta, nakon jednog centaršuta u zračnom duelu su bili Lovren i Schick.

Hrvatski defanzivac je iz duela izašao kao pobjednik, a onda je na scenu stupio VAR. Glavnom sudija meča otišao je pogledati spornu situaciju i rekli bismo, opravdano je pokazao na bijelu tačku.

Lovrenov lakat u zraku je završio na licu češkog napadača, kojem je nakon ovog duela krv šikljala iz nosa. Jasno se sve vidjelo na ponovljenom snimku.

Ali, ako je glavni sudija bio u pravu kada je pokazao na bijelu tačku, napravio je veliku grešku jer je priznao pogodak sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Naime, Schicku doktorska služba češke reprezentacije nije mogla zaustaviti krv koja je curila iz nosa. Njegovo lice je bilo krvavo, a Pravila Nogometne Igre po tom pitanju su sasvim jasna.

Fudbaler koji krvari ili kojem po tijelu ima krvi ne smije biti u terenu. Dakle Schick nije smio šutirati sa bijele tačke.

Top Komentari

DeteVi
Velika prednost za Schicka. Sramota suđenje...
3 7
Petraaa
Odlično suđenje.. U čemu je bio problem.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi