Dalić: Realan rezultat, ali u prvom poluvremenu smo bili loši, tromi i spori
FOTO - EPA

Vatreni su u igri za osminu finala

Dalić: Realan rezultat, ali u prvom poluvremenu smo bili loši, tromi i spori

Adnan Beganović

Još jedna loša partija hrvatske fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Svjesni su toga i u taboru Vatrenih.

Hrvatska je nakon poraza od Engleske, danas u 2. kolu grupne faze remizirala sa Češkom, koja je imala rezultatsku prednost.

Puni su kritika na svoj nastup hrvatski reprezentativci, a selektor Zlatko Dalić je nakon meča istakao da je remi najrealniji ishod.

"Na kraju realan rezultata. Prvo poluvrijeme smo bilo loši, tromi i spori. Išli smo na jedan presing, a nismo bili dovoljno dobri. U drugom dijelu smo bili bolji, pogodili i na kraju realnih 1:1", rekao je Dalić nakon meča pa dodao:

"Nedosataje nam energije, puno se mučimo. Također puno trčimo pojedinačno. Nakon tog prvog poluvremena smo bili nešto bolji i uspjeli smo izjednačiti".

Podsjetimo, jedini pogodak za Hrvatsku kojim su ostali u igri za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva postigao je Ivan Perišić, a upravo je on n akon meča bio potpuno iskren i govorio je o lošoj igri Vatrenih.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Moram biti iskren, bilo je loše. Moramo biti mnogo bolji. Od Livakovića pa do zadnjeg igrača. Ušli smo slabo u utakmicu, opet pogodak primamo iz prekida. Poslije smo nešto odigrali ali nije to to", rekao je Perišić i dodao:

"Već sam rekao, svi igrači moraju dati mnogo više. Ako tako ne bude, ići ćemo doma nakon grupne faze. Imamo još jednu priliku protiv Škotske. Zavisimo sami od sebe, ali biće teško. Imamo četiri dana da se odmorimo, pogledamo u oči i spremimo se što bolje".

Top Komentari

SamoVelezMostar
Hrvati obrnuti od mi, povoljan rezultat vazda a nigdje igre
5 0
Probisvjet
Valja opet bosanca traziti za selektora ako zele nesto vise.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti