Stankoviću se 'smiješi novi posao u Seriji A

Sastanak zakazan za danas

Stankoviću se 'smiješi novi posao u Seriji A

Samir Mlaćo
Bivši trener Crvene Zvezde Dejan Stanković na pragu je novog posla u Seriji A.

Stanković je nakon rastanka sa Beograđanima se povezivao sa velikim brojem klubova, a mediji sa Apenina navode da je glavni kandidat za klupu Sampdorije.

Poslije poraza od Monze sa čak 3:0, Sampdorija se razišla sa Marcom Giampolom, te čelnici kluba žele što prije predstaviti novog trenera.

Nadaju se da će to biti dovoljna šok terapija da se ekipa 'probudi' i zaigra mnogo bolje.

Stanković bi tokom današnjeg dana trebao razgovarati sa čelnicima ovog kluba, a u igri za ovu poziciju bio je i ranije, no nije došlo do dogovora.

Crvenu Zvezdu je napustio kada ovaj tim nije uspio izboriti plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Oglasi

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada poslije trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osjećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspio da pružim ono što sam najviše želio".

"Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najljepši dio fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvijek sam osjećao njihovu podršku".

"Baš zato sam odluku da odem donio kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvijek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Vjerujem da su godine uspjeha tek pred klubom, a ja ostajem uvijek tu za moju Zvezdu, uvijek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", bila je tada poruka Dejana Stankovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 43-godišnji stručnjak vodio je beogradske crveno-bijele u ukupno 134 utakmice. Doživio je samo devet poraza uz 105 pobjeda i 20 neriješenih rezultata.

Sa Zvezdom je Stanković proteklih godina dominirao srbijanskim fudbalom. Osvojio je tri titule prvaka i dva Kupa Srbije.

Top Komentari

Benz
Samp je raspad sistema.. gledah bas ovu protv Monce, nidje veze..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti