Đekanović između Njemačke i Kine

Perspektivni stručnjak na usavršavanju

Đekanović između Njemačke i Kine

S. Mlaćo

Mladi i ambiciozni trenerski stručnjak Nebojša Đekanović nakon odlaska iz Zvijezde 09, tima koji pretenduje ka plasmanu u Premijer ligu BiH, nalazi se bez angažmana.

Tačnije, Đekanović je na trenerskom usavršavanju, a stekao je uslove za upis UEFA PRO licencu. Đekanović je bio i skaut FK Sarajevo, te Zvijezde 09, a priznaje da mu je trenutno glavni cilj edukacija i stjecanje dodatnog trenerskog iskustva.
"Moj glavni cilj je upis UEFA Pro licence, a trenutno sam na raskrsnici između Njemačke i Kine, te imam neke razgovore. Radim i na usavršavanju jezika, redovne pratim treninge brojnih evropskih timova i iz dana u dan učim nešto novo. Kod trenera je takav posao, ništa se ne smije prepustiti slučaju, svaki dan donosi nešto novo", kazao je Đekanović.

Ovaj perspektivni stručnjak bi već u narednom periodu trebao imati novi angažman, ali ističe i da ne žuri, te da je će dobro izvagati svaku ponudu koja dođe na njegovu adresu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi