Olimpik se ispromašivao, Zvijezda 09 u polufinalu Kupa

Veliki rezultat tima iz Stanišića

Olimpik se ispromašivao, Zvijezda 09 u polufinalu Kupa

M. Šljivak, foto: A. Balić

Fudbaleri Zvijezde 09 iz Stanišića plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Oni su danas u Ugljeviku odigrali meč bez golova (0:0) protiv Olimpika, ali idu dalje jer su u Sarajevu slavili sa 2:1.

Sijevalo je u prvom poluvremenu ove utakmice. Olimpik je bio bolji tim, imali su nekoliko fantastičnih šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Krenulo je sve do četvrte minute i udarca Šćepanovića prema golu domaćih, da bi odmah uzvratio Mahmutović, ali je Bandović siguran.

Potom je za goste veliku šansu propustio Jusufi. Izašao je sam pred golmana Kolaka u 10. minuti, a čuvar mreže domaćih mu sjajno brani. Zatim je još jednom pokušao Šćepanović, ponovo neprecizno.

Najbolju šansu Zvijezda je imala u 33. minuti. Sjajan šut je uputio Huseinbašić, a njegov udarac zaustavlja prečka. Prvo poluvrijeme završeno je velikom šansom za Vidovića. Izašao je sam pred Kolaka, ali golman domaćih ponovo odlično brani i na poluvrijeme se odlazi bez golova, 0:0.

I nastavak donosi veoma otvoren meč. Imala su oba tima svoje šanse, ali mreže su mirovale. Domaći su u 66. minuti ostali sa igračem manje jer je isključen Mazić, no gosti to nisu iskoristili. Ostalo je 0:0 i domaći slave veliki uspjeh.

Kup BiH, četvrtfinale:

Zvijezda 09 - Olimpik 0:0

ZVIJEZDA 09: Kolak, Babić, Mahmutović, Krajišnik, Rakić, Huseinbašić, Filipović, Tripković, Mazić, Bajić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Jusufbašić, Šćepanović, Jusufi, Sadiković, Čizmić, Vidović.

Top Komentari

Marko
Divan stadion, Stanisic ga kupio i renovorao. Ovaj klub je naredne godine premijerligas.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi