Đekanović sa Borcem pravi čuda: Odradili smo veliki posao, grad se digao za klub!

U šest kola isto toliko pobjeda

Đekanović sa Borcem pravi čuda: Odradili smo veliki posao, grad se digao za klub!

S. Mlaćo

Najbolji drugoligaš u našoj zemlji trenutno je lider Druge lige Centar FK Borac Jelah.

Borac je i prošle godine bio kandidat za prvo mjesto i plasman u Prvu ligu FBiH, no koronavirus je spriječio nastavak prvenstva i kroz cilj je prošao NK Vis Simm Bau. U pripremnom periodu Borac nije birljirao, no čelnici kluba vjerovati su u ambicioznog stručnjaka Nebojšu Đukanovića koji je znao šta radi.

Tempirao je formu ekipe, te sada u šest kola Borac ima isto toliko pobjeda. Đekanović je ostao na zemlji, vjeruje samo u rad i znanje, nikakve euforije.

"Još na zimu sam predstavio svoj plan, bili smo na dobrom putu, ali koronavirus je zaustavio sve. Ipak, uspjeli smo se i nakon te duge pauze vratiti na stari kolosijek. Na pripremama nije baš išlo najbolje, ali evo šest kola smo išli utakmicu po utakmicu, odradili veliki posao i na kraju imamo šest pobjeda. Najveći dio tereta su iznijeli igrači, ja sam odradio svoj trenerski posao, te je napravljeno obostrano zadovoljstvo", priča Đekanović za SportSport.ba.

U Jelahu svi dišu za Borac.

"Trener sam koji je radio u Premijer ligi, imam iza sebe uspjeha i iskustva, uveo sam Zvijezdu 09 u Pl, radio u NK Metalleghe, te u Prvoj ligi RS, ali moram reći da je organizacija kluba na maksimalno visokom nivou. Sve pohvale za cijelu Upravu, sve te privrednike, kao i simpatizere koji daju svoj doprinos svaki dan".

Nakon pobjede u prošlom kolu u Vogošći protiv Unisa, armija navijača u gradu je dočekala svoje ljubimce.

"Bilo je sjajno. Čitav grad se digao, ljudi su nas dočekali na cesti. Zaista sam pozitivno iznenađen. Svi su izašli da nas pozdrave i da nam čestitaju".

Đekanović: Cilj je prvo mjesto!

U Jelahu žele nastaviti sa dobrim igrama i u nastavku. Neće im biti lako, svjesni su toga.

"Konkurenti su nam Famos, Krivaja, Unis je kvalitetna ekipa koja će svima napraviti probleme. Vidim dosta ekipa koje će se uključiti u tu borbu, te nam neće biti lako. Nama je otežavajuća okolnost što smo izazov više sada za sviju, te svi žele da se pokažu protiv nas i da nas poraze. Mi nastavljamo raditi svoj posao, mislim da ovakav start nije ranije nikada zabilježen".

Sjajan rad te rezultati koje Đekanović ostvaruje sa Borcem nisu promakli drugim klubovima, pa saznajemo da je ovaj ambiciozni stručnjak sa poprilično bogatim iskustvom na meti klubova iz Prve lige FBiH i Prve lige RS.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Đekanović se trenerski edukovao u inostranstvu, što je vidljivo, a sve pokazuju i sami rezultati, te cjelokupni rad, same pripreme mečeva, analiza protivnika i slično. 

Borac u svojim redovima ima u prvog strijelca lige, a radi se o Nedimu Subašiću koji je postigao sedam golova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi