Đekanović uspješno startao: Svjestan sam gdje sam došao, svi idemo ka istom cilju!
Đekanović u jučerašnjem meču FOTO: Redžep Kadric

Zvijezda nakon preokreta bolja od Bratstva

Đekanović uspješno startao: Svjestan sam gdje sam došao, svi idemo ka istom cilju! · Intervju

S. Mlaćo
Zvijezda iz Gradačca je konačno obradovala svoje navijače.

Tim sa Banja Ilidže savladao je jučer Bratstvo 2:1, a ambiciozni trener Nebojša Đekanović debitovao je pobjedom i tako na najbolji način započeo svoju priču u ovom klubu.

Đekanović je početkom sedmice stigao u Zvijezdu iz FK Borac Jelah gdje je radio sjajan posao. Željan novih izazova nije se nimalo lahke situacije na tabeli te krize koja je pratila Zvijezdu.

Obećao je pošten, korektan i odgovoran rad, te pozvao navijače i prijatelje kluba da budu uz svoju Zvijezdu.

Za SportSport.ba prvo je govorio o utakmici sa Bratstvom.

“Znao sam da će biti teško, bio je imperativ pobjede. U zadnje vrijeme nije išlo, momci su izgubili i samopouzdanje, ali razgovarali smo tokom sedmice i vratili tu vjeru u sebe, te samopouzdanje koje je prijeko potrebno. Bio je to derbi, Bratstvo ima jednu od najboljih ekipa u ligi, a to su i pokazali“, priča Đekanović te dodaje.

Oglasi

“Ova tri boda su kao šest. Mi da smo izgubili bili bi u teškoj situaciji pred Radnik, te velikoj neizvjesnosti pred svaki meč na proljeće. Ovako imamo malu mirnoću, počinju pripreme za Radnik i da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat te u što boljoj situaciji dočekati proljeće“.

Radnik je slavio u Tomislavgradu 3:0 i potvrdio da bolje igra na strani.

“Imamo dovoljno informacija o njima. Rastrećenije igraju u gostima, imaju problema kada igraju kući i vidim tu prostora za nas“.

Svojim radom u Zvijezdi 09, NK Metalleghe BSI, FK Borac Jelah privukao je pažnju kao trener koji predstavlja trenersku budućnost naše zemlje. Izbor je na kraju pao na Zvijezdu iz Gradačca, iako je bilo još nekoliko konkretnih ponuda.

“Imao sam već ranije poziva iz Prve lige FBiH, te se svim tim ljudima zahvaljujem. Odlučio sam se za Zvijezdu, to je klub sa historijom, tri puta su igrali Premijer ligu. Ovo je klub sa armijom navijača, brojni poznati igrači su put pravili preko Zvijezde i nije bilo dileme za mene. Ovo je klub sa najbogatijom historijom u ovoj ligi. Zvijezda uvijek ide na sami vrh, bez obzira u kojoj ligi da igra i nisam imao dilema kada sam dobio poziv. Mislim da mogu dati svoj doprinos u ostvarenju što boljih rezultata“.

Oglasi

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom

Javnost u Gradačcu, te navijači podržali su Đekanovića.

“Rekao sam da ću ući u sve probleme, pristup igrača je odmah bio odličan, te su me svi u klubu i gradu odlično prihvatili. Svi idemo ka istom cilju, a odgovorno tvrdim da niko od rivala neće biti favorit na Banja Ilidži“.

Poslije Radnika slijedi zimska pauza koja će i Đekanoviću dobro doći.

“Trebamo napraviti dobru analizu rostera, te svega što se dešavalo u prethodnim mjesecima. Sa Upravom kluba ću sjesti pa vidjet ćemo“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priznaje da je pratio Prvu ligu FBiH u proteklom periodu.

“Pratim sve već duži period, dešavalo se dosta rezultata kojima se niko nije nadao. Ipak, sve su ekipe tu negdje, bude tu oscilacija i onda svako svakoga može dobiti. Bitan je taj pristup utakmici, te disciplina i koncentracija pred svaki meč. To je neki ključ svega, nadam se da će i Zvijezda krenuti tom pravom putanjom“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke NK Zvijezda Gradačac Nebojša Đekanović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

EmirEmir111
Vadi nas sefee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi