Del Bosque: BiH je uprkos igraču manje odigrala jako dobro

Selektor Španije nakon utakmice

Del Bosque: BiH je uprkos igraču manje odigrala jako dobro

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija večeras je poražena na AFG Areni u St. Gallenu od Španije sa 3:1.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj je selektor Španije, Vicente del Bosque kazao da je zadovoljan utakmicom, te da je iznenađen kako je BiH odigrala drugo poluvrijeme s obzirom na igrača manje.

"Prvo poluvrijeme utakmice smo mi igrali dosta bolje i opuštenije. Crveni karton im je otežao posao u nastavku utakmice, ali su odigrali jako dobro i pokazali da su dobra reprezentacija. Ipak, na našu sreću zadržali smo prednost.

Španske novinare zanimalo je i stanje Carvajala koji je sinoć u finalu Lige prvaka zadobio povredu zbog koje mu je upitan nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nemamo nikakve konačne vijesti vezane za Carvajala i morat ćemo sačekati da vidimo koliko je povreda ozbiljna. U ekipi imamo Hectora Bellerina koji je s nama u ekipi i spreman je da zamjeni Carvajala na Evropskom prvenstvu. Za dva dana ćemo imati konačni spisak za Francusku", zaključio je Del Bosque.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi