Vjerovali ili ne, za njih nema mjesta na Evropskom prvenstvu

Del Bosque nije mogao sve pozvati

Vjerovali ili ne, za njih nema mjesta na Evropskom prvenstvu

Edmir Škorić

Na spisku putnika za Evropsko prvenstvo nema mjesta za sve, a posebno se to odnosi na igrače koji igraju u mega selekcijama kao što su Španija, Njemačka, Engleska...

Tako je španski selektor Vicente del Bosque bio primoran da neke velike igrače ne pozove na Euro. Jednostavno, neko je morao i da otpadne.

A vjerovali ili ne, ovako izgleda najboljih 11 španske reprezentacije sastavljeno od igrača koje Del Bosque nije zvao na Euro.

Na golu je Pepe Reina, u odbrani su Montreal, Javi Martinez, Victor Ruiz i Bellerin. U veznom redu su Denis Suarez, Gabi, Cazorla i Mata i u napadu Diego Costa i Fernando Torres.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U mnogim reprezentacijama bi sve i jedna bili ključni igrači, no u Furiji za njih nema mjesta, baš kao ni za Albiola, Gaspara, Herreru, Monreala, Alcacera ili Sergija Roberta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi