Delač: Ne žalim što sam potpisao za Chelsea

Hrvatski golman o karijeri

Delač: Ne žalim što sam potpisao za Chelsea

Midhat Šljivak

Hrvatski golman Matej Delač igrač je s najdužim stažom u londonskom Chelseaju.

Plavci su 24-godišnjeg čuvara mreže u svoje redove doveli još 2010. godine, ali je Delač nastupio samo jednom za londonski tim i to u prijateljskom meču protiv Olimpije u Ljubljani.

Tokom sedam godina ugovora s Chelseajem konstantno je bio na posudbama, a ista ga sudbina čeka i ove sezone. U narednom periodu bi se trebalo saznati ime novog tima, a Delač bi konačno mogao da potpiše za neki drugi klub.

Iako nije branio u službenim utakmicama, hrvatski golman se ne kaje što je potpisao za ekipu sa Stamford Bridgea.

"Ne kajem se ni najmanje. Ponosan sam što sam dio velikog kluba kakav je Chelsea. Osjećao sam se dijelom kluba, iako nisam dobio šansu da nastupim za prvi tim", rekao je Delač, te je dodao:

"Klub se brine za igrače koji su na posudbi. Svako ljeto treniramo u Londonu sa trenerima Eddiejem Newtonom i Paulom Ferreirom. Chelsea konstantno prati moj napredak, dolaze na utakmice i pogledali su šest utakmica Mouscrona prošle sezone. Potpisivanje i slanje igrača na posudbu su dobri projekti Chelseaja", istakao je sjajni golman.

Delač otkriva i kako igrači koji su na posudbi imaju Whatsapp grupu pomoću koje kontaktiraju.

"Svi mi koji smo na posudbi imamo grupu na Whatsappu. Iako nismo bliski prijatelji, često razgovaramo. Pored toga sam najviše u kontaktu s Jamalom Blackmanom, jer je golman i Mariom Pašalićem, koji je Hrvat", dodaje Delač.

Ovom golmanu je najviše problema napravila radna dozvola. Kako nikako nije mogao da je dobije, posudbe su bile neminovne i zbog toga Delač nije imao šansu da brani za prvi tim Plavaca.

"Problem s radnom dozvolom je politički. Dugo sam čekao da dozvole Hrvatima da rade u Engleskoj bez nje, ali to se nikad nije desilo. Sad je red da se ide dalje. Bilo bi mi drago da karijeru gradim negdje drugo. Bitno je da izaberem pravi klub i da napravim dobru odluku. Možda se jednog dana vratim u Englesku", rekao je Delač u razgovoru za ESPN.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Delač, koji će za dvije sedmice proslaviti 25 rođendan, karijeru je počeo u Interu iz Zaprešića. Član Chelseaja je postao 2010. godine, a proteklu sezono je branio gol belgijskog Mouscrona.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi