Delač potpisao za novi klub, ali i ostavio poruku Chelseaju

Od danas član danskog prvoligaša

Delač potpisao za novi klub, ali i ostavio poruku Chelseaju

E. Škorić

Matej Delač je od danas i zvanično novi igrač danskog Horsensa.

Hrvatski golman imao je tu čast da, kao malo ko s ovih prostora, bude dijelom slavne ekipe sa Stamford Bridga. Nije se, istina, pretjerano nabranio na golu Londončana, no njihov je član bio čak osam godina.

"Bila je čast i privilegija biti dio Chelseajeve porodice osam godina. Želim da se zahvalim na svemu klubu koji me učinio boljim. Novi sam igrač Horsensa i nadam se da ću u Danskoj imati puno uspjeha!, poručio je Delač uz fotografiju na kojoj pred utakmicu pozira u društvu pojedinih zvijezda koje su nosile dres Chelseaja.

Među onima koji su mu poželjeli sreću u nastavku karijere bio je i sadašnji igrač Manchester Uniteda i srbijanske reprezentacije Nemanja Matić.

Delač je jedno vrijeme branio i u Sarajevu, a 25-godišnjak koji potiče iz Gornjeg Vakufa bio je kao golman Chelseaja na posudbama u čak osam klubova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi