Otac našao idealan klub za Hazarda? "Spreman sam na pregovore"

Belgijanac napušta Chelsea

Otac našao idealan klub za Hazarda? "Spreman sam na pregovore"

Transferna groznica ni ovoga ljeta neće proći bez špekulacija o budućnosti zvijezde Chelseaja Edena Hazarda.

Priča o odlasku Hazarda iz Chelseaja plete se barem godinu-dvije, a čini se da bi se konačna realizacija mogla dogoditi ovog ljeta. Od ranije je poznato kako je najozbiljniji kandidat za kupovinu belgijskog fudbalera Real Madrid, a mediji u Španiji pišu da je za transfer na Santiago Bernabeu i Hazardov otac.

Hazardov otac Thierry je navodno kontaktirao čelnike Reala odmah nakon pobjede Kraljeva u finalu Lige prvaka i obavijestio ih da je spreman na pregovore. Nije tajna da je i Edenova želja da preseli u Madrid, što je nedavno i sam priznao, no o nastavku karijere će razmišljati tek nakon što se završi Svjetsko prvenstvo.

Budući da Hazard ima važeći ugovor do 2020. godine, jasno je da ga Chelsea neće pustiti tek tako, ali cifre od preko 100 miliona koje se spominju mogle bi utažiti apetit Romana Abramoviča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je, podsjećanja radi, u Chelseaju od 2012. godine kada je stigao iz Lillea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi