Dele Alli će biti žestoko kažnjen zbog udaranja Yacoba

FA potvrdio da će Alli biti suspendovan

Dele Alli će biti žestoko kažnjen zbog udaranja Yacoba

Endin Čaušević

Jedan od najboljih igrača Tottenhama ove sezone, Dele Alli, očekuje kaznu zbog sinoćnjeg incidenta u utakmici protiv WBA.

Naime, Dele Alli je u kaznenom prostoru gostujuće ekipe bio u sukobu sa Claudiom Yacobom kojeg je na kraju i udario, ali glavni sudija ovog meča nije vidio ovaj njegov potez.

Ipak, FA je danas saopštila da je Alli proglašen krivim za ovaj potez, te da ga očekuje kazna. Engleski mediji spekulišu da će FA Allija kazniti sa tri utakmice neigranja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da će ovaj mladi fudbaler Tottenhama propustiti ostatak sezone svoje ekipe koja se i dalje bori za naslov prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi