Nekada velikoj zvijezdi i velikom talentu nema spasa: U 26. godini konzumira sve ono što ne bi smio

Dele Alli je "zabrljao"

Nekada velikoj zvijezdi i velikom talentu nema spasa: U 26. godini konzumira sve ono što ne bi smio

Edmir Škorić

Bivši engleski reprezentativac Dele Alli je trenutno igrač Bešiktaša na posudbi iz Evertona, ali je povrijeđen i zbog toga već neko vrijeme ne igra.

Prije nekoliko godina bio je jedan od najtalentovanijih mladih nogometaša u Engleskoj i pružao je sjajne partije u dresu Tottenhama, a danas, iako ima samo 26 godina, na prekretnici svoje karijere.

Trenutno je u Turskoj, ali njime nisu oduševljeni i žele da ga vrate u Englesku, a trener Bešiktaša Senol Gunes nedavno je imao sukob sa njim i želi da ga se riješi.

Sada internetom kruži fotografija povrijeđenog Engleza dok udiše tzv. plin za smijanje, tehnički poznat kao dušikov monoksid. Iako on nije zabranjen u Engleskoj, njegova upotreba može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica, pa i smrt gušenjem.

Englezi ovo zovu "hippy crack" jer je jeftino i lako dostupno. Na društvenim mrežama pojavila se slika na kojoj se vidi kako bivši igrač Tottenhama ušmrkava plin kroz balon. Ovo je jedan od najpopularnijih načina uzimanja ovog lijeka koji se inače koristi u medicini i proizvodnji hrane.

Osim toga, na stolu možete vidjeti i druge štetne stimulanse. Riječ je o tekili i pojačanom jamajčanskom vinu, na koje su pažnju skrenuli engleski mediji.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/StoolFootball/status/1645352289035509761[/twitter]

Tu je i snus, koji je stimulans na bazi duhana. Ne čini se kao najbolja kombinacija dodataka prehrani za profesionalnog nogometaša čija je karijera na vrhuncu.

Velika Britanija se već neko vrijeme bori protiv prodaje plina za smijanje za rekreacijsku upotrebu. Ljudi koji prodaju plin u takve svrhe mogu dobiti do 7 godina zatvora.

Nedavno je ministar za zajednice i lokalnu samoupravu Michael Gove najavio da će se vlada boriti protiv antisocijalnih učinaka upotrebe plina za smijanje i najavio zabranu njegove uptorebe. Istodobno, dio medija ga optužuje za licemjerje, jer je svojedobno priznao da je... uzimao kokain.

Čini se da je Dele Alli iskoristio jednu od svojih posljednjih prilika da proguta plin za smijanje bez pravnih posljedica. Pritom je zanimljivo kako će Bešiktaš reagovati na informacije o najnovijim ekscesima svoje zvijezde.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kruže glasine da će Alli posudbu prekinuti zbog povrede mišića. Posljednji skandal oko igrača može samo ubrzati ovu odluku.

Igrač ima ugovor s Evertonom do ljeta 2024. godine, ali ni Kramelama nije potreban, pa je pravo pitanje gdje će na kraju ovaj nekada veliki talenat nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi