Transfer engleske zvijezde je poprilično neobičan
Foto - EPA

Zanimljiv dogovor Tottenhama i Evertona

Transfer engleske zvijezde je poprilično neobičan

M. Šljivak

Dele Alli (25) novi je igrač Evertona.

Nakon gotovo sedam godina u klubu, 25-godišnji Alli se odlučio na odlazak i pojačat će redove rivala s Goodison Parka.

Interesantno je svakako da je Tottenham za sada ostao bez ikakve naknade za ovaj transfer, a novac će im biti isplaćen tek nakon što se ispune određeni uslovi iz dogovora.

Tako će Everton Spursima isplatiti 10 miliona funti, ali tek nakon što Alli za novi klub odigra 20 utakmica.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXzTpGNqjyG/[/instagram]

Transfer bi mogao narasti do 30 miliona funti. Sve zavisi od nastupa 25-godišnjeg veznjaka i uspjeha kluba iz Liverpoola.

Niko nije očekivao da će se londonski klub tako lako riješiti Allija koji je godinama unazad bio važan faktor u igri Spursa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alli je odigrao ukupno 269 utakmica za Pijetlove i postigao je 67 pogodaka.

On je do prije tri godine bio i standardan član reprezentacije Engleske za koju je odradio 37 utakmica uz tri postignuta gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi