Juventus prodao dva fudbalera Tottenhamu

Upravo ozvaničeni poslovi

Juventus prodao dva fudbalera Tottenhamu

E. Ganibegović

Juventus i Tottenham isposlovali su dva sjajna posla posljednjeg dana prijelaznog roka.

Naime, dva dosadašnja fudbalera Juventus od danas su novi fudbaleri Tottenhama, a u pitanju su Dejan Kulusevski i Rodrigo Bentancur.

Švedski fudbaler otišao je na posudbu za pet miliona eura, ali Spursi na kraju sezone imaju obavezu da ga otkupe za 30 miliona eura.

Kuluševski je ove sezone odigrao 27 utakmica za Juventus i postigao dva gola uz tri asistencije.

S Juventusom je Kuluševski osvojio dva trofeja, a to su Scudetto i italijanski Superkup. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 20 utakmica i postigao jedan pogodak.

Oglasi

Kada je Urugvajac u pitanju, transfer je realizovan za 19 miliona eura, dok će šest miliona Staroj dami pripasti kroz bonuse.

Bentancur je ove sezone za Juventus odigrao 26 utakmica i upisao tri asistencije.

Podsjetimo, Bentancur je karijeru počeo u Boci Juniors iz koje je i došao u Juventus u ljeto 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 24-godišnjak je s Juventusom bio tri puta prvak Italije, a po dva puta je osvajao Kup i Superkup ove zemlje. Treba spomenuti i to da je s Bocom Juniors dva puta podizao pehar namijenjen prvaku Argentine.

Za reprezentaciju Urugvaja već je upisao 45 nastupa, a s reprezentacijom ove zemlje u uzrastu do 20 godina osvojio je prvenstvo Južne Amerike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Asina
Pranje love.Ne može rezervni igrač,sa jako slabom statistikom u zadnje dvije godine,koštati više od iznosa za koji ga je Juve kupio.
3 1
irnes4
Jos samo da se rijesimo De Sciglia ,rabiota, arthura i Jorgea i onda je kako treba Kad se samo sjetim kikseva de sciglia protiv atletika i jorgea stomak me zaboli
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti