Delić: TOŠK je sjajan klub za napredovanje, vrijeme je za novi izazov u karijeri
Sjajni veznjak imao je odličnu sezonu iza sebe, te je svojim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova iz Premijer lige BiH

Sjajni veznjak kluba iz Tešnja

Delić: TOŠK je sjajan klub za napredovanje, vrijeme je za novi izazov u karijeri · Intervju

D. Kurbegović

Nogometaši TOŠK-a iz Tešnja u nedjelju će gostovanjem ekipi Tomislava završiti ovosezonsku predstavu u 1.ligi FBiH. Klub iz Tešnja trenutno je na četvrtoj poziciji na tabeli, a od ove sezone se žele oprostiti pobjedom sa kojom bi završili u vrhu tabele.

Nekolicina igrača ove sezone je skrenula pažnju, pored Dražena Dubačkića, koji je komandovao odbranom, veznjak Kenan Delić je igrač, koji bi u narednim sezonama mogao eksplodirati i u većem rangu takmičenja.

Sa ovim igračem koji igra na svim pozicijama u veznom redu razgovarali smo o sezoni u 1.ligi FBiH, svojim igrama u TOŠK-, planovima u narednom periodu.

Vaš nogometni put krenuo je iz Jelaha, preko Željezničara do danas i nastupa u TOŠK-u?

«Mnogi ne znaju da sam svoju karijeru počeo u Borcu iz Jelaha, tu sam bio pet godina, a onda sam sa 15 godina otišao u Željezničar, gdje sam igrao za kadete i juniore, gdje sam bio i prvak BiH. Budući da nisam dobio šansu u seniorima Željezničara, otišao sam u Dugopolje, gdje sam želio vidjeti šta mogu napraviti u seniorskom nogometu. To je bio dobar potez i ta epizoda u 2.HNL mogu kazati da je uspješno prošla. Nakon toga otišao sam u Radnik iz Bijeljine, odigrao nekoliko utakmica u Premijer ligi, nisam bio zadovoljan i napustio sam klub, te sam posljednje dvije sezone kući u Tešnju», ističe Delić.

TOŠK je ove sezone uglavnom bio u samom vrhu tabele, posljednjih par loših rezultata ne može narušiti cjelokupni dojam u ovoj sezoni

«Ovdje sam više od dvije godine, TOŠK je pravi klub za mlade igrače i stvarno svakome bi preporučio da dođe u Tešanj, jer je klub domaćinski, fina je atmosfera i igrači imaju priliku napredovati, odnosno steći iskustvo. Ja sam stvarno puno napredovao, stekao sam iskustvo, sazrio sam kao igrač i mislim da je vrijeme za novi iskorak» ističe 23-godišnji veznjak

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi iskorak je igranje u Premijer ligi BiH?

«Mislim da sam spreman za Premijer ligu i želim da naredne sezone igram u višem rangu. Imao sam odličnu sezonu, postigao sam osam golova uz 10 asistencija za nekoga ko igra na poziciji veznog igrača mišljenja sam da je to odličan učinak. Mislim da mogu i bolje, te se nadam da ću napredovati i napraviti dodatni iskorak u novom klubu u narednoj sezoni. Nadam se da ću pogoditi s izborom kluba», kazao je za SportSport.ba Kenan Delić prvo ime TOŠK-a ove sezone, te nogometaš kojeg ćemo sigurno naredne sezone gledati na terenima Premijer lige.

Top Komentari

prince_of_persiaaaaaaa
Vrhunski igrač
0 0
shzloshzlo
Takvi mogu uspjeti maksimalno samo u Velezu, jer ce dobiti sansu.Ili u Slobodu, Posusje, Leotar gdje nece imati konkurencije ali slaba afirmacija...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti