Delije održale obećanje: Stigli u Kruševac, ostavili veliki transparent s porukom i nestali

Odali počast žrtvama

Delije održale obećanje: Stigli u Kruševac, ostavili veliki transparent s porukom i nestali

E. Škorić

FK Crvena zvezda danas igra četvrtfinale Kupa Srbije protiv Napretka u Kruševcu, a na utakmici neće biti najvatrenijih navijača tima iz Beograda.

Zbog današnjih događaja u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, navijači Crvene zvezde su već najavili da neće doći na utakmicu, pa je umjesto njih, na južnoj tribini stadiona u Kruševcu postavljen transparent sa natpisom:

"Neka je večna slava stradalima u školi Ribnikar!"

Navijači Zvezde obično znaju da dignu dosta prašine svojim parolama ili transparentima i često ih se kritikuje zbog toga, no ovaj put su ipak bili dostojanstveni i odali počast nastradalima u događaju koji je digao Srbiju na noge.

Transparent Delija danas u Kruševcu

Pucnjava koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" bila je kobna za osmoro djece i radnika obezbjeđenja, dok su šestoro djece i jedan nastavnik škole ranjeni i oni su trenutno zbrinuti u Urgentnom centru.

Učenik Kosta K. (14) ušao je naoružan jutros u školu i počeo da puca. On je pronađen i lišen slobode u dvorištu škole. Vlada Srbije zakazala je za danas izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije.

Oglasi

Prema novim informacijama, otac dječaka koji je jutros pucao, ima prijavljena dva pištolja. Za sada nije poznato da li je učenik pucao iz oba ili je promijenio pet spremnika.

Blic.rs piše kako učenici pričaju kako je njihov kolega dobio jedinicu iz historije te da je tada ‘poludio‘.

No, da se vratimo sada nogometu. Duel Napretka i Zvezde koji je počeo u 18 sati i 30 minuta i dalje nije donio nijedan pogodak, pa još nije poznato ko će u polufinale.

Zvezda je svakako u duel ušla kao veliki favorit, ne samo u ovom meču nego i u kompletnom turniru. Crveno-bijeli žele sezonu 2022/23 okončati sa duplom krunom. Titulu su već osvojili, sada žele da završe posao u najmasovnijem takmičenju u zemlji.

Interesantno da u završnici Kupa nema Partizana koji je ispao još u šesnaestini finala od ekipe Radničkog u Sremskoj Mitrovici.

Pored Zvezde i Napretka, u četvrtfinalu su još Radnik, Čukarički, Novi Pazar, TSC, Radnički iz Niša i Vojvodina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi