Tužan je bio današnji beogradski derbi
Igralo se otvoreno u derbiju vječitih rivala, no na kraju su mreže na stadionu Partizana mirovale

Nula u duelu vječitih

Tužan je bio današnji beogradski derbi

M. Šljivak

Partizan je velikom beogradskom derbiju dočekao Crvenu zvezdu u duelu 32. kola Super lige Srbije. Pred praznim tribinama golova i pobjednika nije bilo (0:0) i ovaj rezultat odgovara mnogo više gostima koji su već odavno osigurali naslov prvaka Srbije, a Partizan nastavlja borbu za Evropu.

Partizan je bez prisustva navijača dočekao najvećeg rivala Crvenu zvezdu na svom stadionu. Na kraju u pustoj atmosferi golova i pobjednika nije bilo.

Partizan bolje ulazi u meč i već u četvrtoj minutu preko Meniga i Vujačića prijete Crvenoj zvezdi, no nisu bili precizni.

Uzvratila je potom i Zvezda. Imali su nekoliko pokušaja, a u 16. minuti Pešić nije uspio postići pogodak iz dobre situacije nakon odličnog proigravanja Viga.

Partizan u 26. minuti propušta veliku šansu. Menig fenomenalno prolazi po lijevoj strani, poslužio je Diabatea, a ovaj je loptu iz odlične pozicije poslao daleko iznad gola.

Uzvratila je Crvena zvezda promašajem u 42. minuti. Katai je u petercu napravio sve kako treba osim završnog udarca i iz odlične pozicije šutira pored gola.

Oglasi

Na odmor se odlazi bez golova, a u 60. minuti meča Partizan stvara novu veliku šansu. Natcho šutira iz srca kaznenog prostora, no Milan Borjan fenomenalno brani.

Imala je potom i Crvena zvezda nekoliko opasnih situacija pred golom Partizana. Završnice nije bilo, a zatim u 81. minuti crno-bijeli promašuju zicer.

Jović se našao u šansi. Mogao je birati gdje da šutira, on međutim loše zahvata loptu i doslovno je dodaje Borjanu koji je bio na visini zadatka.

Crvena zvezda najbolju priliku propušta u 87. minuti meča. Mitrović probija po lijevoj strani, vidio je usamljenog Bukarija čiji udarac glavom pogađa stativu gola Partizana.

Na kraju se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 0:0 što je možda i najrealniji ishod ovog meča.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 32. kolo:

Partizan - Crvena zvezda 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi