Crvena zvezda je prvi tim koji se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka!

Osvojena titula

Crvena zvezda je prvi tim koji se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka!

E. Škorić

Crvena zvezda je večeras pobijedila TSC sa 4:1 i tako su osigurali šesti naslov prvaka Srbije u nizu i 34. ukupno.

Zvezdi je za slavlje danas bio dovoljan i bod, ali crveno-bijeli su sa stilom proslavili novu titulu.

Gosti iz Bačke Topole su u borbi za drugo mjesto, te su od prvog minuta krenuli sa visokim presingom i tako iznenadili igrače Zvezde, pa su poveli u 20. minuti kada je Đakovac pogodio sa bijele tačke.

U nadoknadi prvog dijela Bukari je pogodio za 1:1, a u nastavku je Bukari sa još dva gola ovjerio titulu Zvezdi, dok se jednom u strijelce upisao i Kanga.

Crvena zvezda je nakon 31. kola uvjerljivo prva sa 85 bodova, dok TSC ima 62 boda, koliko i Čukarički, a Partizan je tek četvrti sa 57 bodova, koliko ima i Vojvodina. Partizan i Čukarički imaju po utakmicu manje.

Zvezda je postala prvi tim koji se plasirao u grupnu fazu nove sezone Lige prvaka, dok će drugoplasirani u Srbiji igrati kvalifiakcije za Ligu prvaka, a u Evropu idu još treći i četvrti.

Oglasi

Sa ovom pobjedom, aktuelna generacija se izjednačila sa onom koju je u sezoni 1976/1977. predvodio legendarni trener Gojko Zec, a koja je jedina u historiji "crveno-belih" osvojila titulu šampiona šest kola prije kraja prvenstva.

U narednom kolu Zvezdu očekuje vječiti derbi s Partizanom, ali će to za njih biti duel bez rezultatskog značaja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

TSC nastavlja svoju trku za drugo mjesto koje bi mogao da preuzme Čukarički ukoliko slavi protiv Partizana. Već u narednom kolu se TSC sastaje sa ekipom sa Banovog brda. 

Partizan je inače najtrofejniji klub Superlige sa 16 pehara, ako se posmatra samo period od raspada nekadašnje zajedničke države, dakle u ligi bez Dinama, Hajduka, Sarajeva, Olimpije i ostalih klubova sa ex-yu prostora. Zvezda ima 14 trofeja u novijoj historiji, ali 34. ukupno.

Top Komentari

Zax
Ljudi ce biti samo jaci i jaci.Ove godine su prihodi sa svim pravima oko 40 mil.Moguce je da srbija ima mozda i cetri prestavnika u hrupnim natjecanjima.Grade se stadioni na svakom koraku zaista velika ulaganja i vide se rezultati
3 0
user1677344992
Da li zna neko kako su izborili direktni plasman u LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti