Đelmićev gol Sarajevu ulazi u historiju: Može li ga iko nadmašiti?

Premijer liga ima novog rekordera

Đelmićev gol Sarajevu ulazi u historiju: Može li ga iko nadmašiti?

S. Mlaćo

Iskusni Ognjen Đelmić jučer je ušao u historiju Premijer lige BiH.

Naime, Đelmić je postigao pobjedonosni pogodak u pobjedi Radnika nad FK Sarajevo (2:1), te tako postao jedini nogometaš koji je u Premijer ligi postigao pogotke za osam različitih klubova.

Naime, Đelmić je nastupao za FK Željezničar (12 pogodaka), NK Zvijezda Gradačac (8), FK Olimpik (3), FK Laktaši (1), NK Čelik (4), FK Borac Banja Luka (7), FK Drina Zvornik (2) i FK Radnik (1).

Ovaj Zeničanin u ljetnom prelaznom roku stigao je u Bijeljinu te pokazao da nije za 'staro gvožđe'. Osim klubova u našoj zemlji nastupao je još za Rad, Železničar, Loznicu i Spartak Semey, te Vojvodinu i Debrecen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će se u budućnosti u PL pojaviti nogometaš koji će se barem izjednačiti sa Đelmićem ili možda ispisati novu stranicu u historiji elitnog ranga bh. nogometa ostaje nam da vidimo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Harun Čajo
Ognjen Delmic je bio i ostao kralj u srcima svih Robijaša. Iskreno mi je žao zbog toga što nije došao u Čelik pa da ponovo pali i žari na terenu. Barem vrijedi više od pola igrača koji su danas u Čeliku. Nadam se da ce doći makar na polu sezoni i oprostiti se od fudbala za dvije godine u dresu Čelika. Ako ne bude ništa od toga onda Ognjene želim ti sve najbolje u životu i u karijeri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi