Demba Ba nazvao rumunskog sudiju, objavljeno je šta su jedan drugom rekli

Coltescu optužen za rasizam

Demba Ba nazvao rumunskog sudiju, objavljeno je šta su jedan drugom rekli

E. Škorić

Rumunski sudija Sebastian Coltescu bio je u centru pažnje prošle sedmice kada je optužen za rasizam, zbog čega je prekinuta utakmica Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira.

Coltescu je pomoćnog trenera turskogtima nazvao "onaj crnac" na rumunskom jeziku. Demba Ba je bio najžustriji kada su gosti ubjeđivali svijet da je Rumun rasistički vrijeđao jednog od njihovih članova.

Senegalac je u međuvremenu pozvao Coltescua i apostrofirao da se u Parizu nije dogodio nikakav rasizam.

Njihov razgovor sredio je bivši senegalski nogometaš Osman N’Doye, koji je bio ključan za otkrivanje istine u ovom slučaju, objasnivši da se samo radi o velikom nesporazumu.

"Veliki sam ljubitelj mira. I Coltescu i Demba su me nazvali pošto su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum", kazao je N'Doye.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znam kakvi su Rumunji, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom. Pokušao sam dobiti Colţescuov broj čim sam ga mogao ohrabriti, znam da nije rasist", dodao je N'Doye.

Promo

Top Komentari

Vitez
Smiješno više... ne smiješ crnog čovjeka nazvati crnim, bijelog čovjeka bijelim a da se neko ne naljuti...postao je svijet ovaj jedno obićno obdanište gdje djeca koja trče okolo i plaču.....
14 0
Penderinos
Glupa crnčuga ispala pravo primitivna nema veze sa rasizmom
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi