Stigle prve informacije kakva kazna čeka rumunskog sudiju

Coltescu optužen za razisam

Stigle prve informacije kakva kazna čeka rumunskog sudiju

Admin Čaušević

Rumunski sudija Sebastian Coltescu je izvao veliku pažnju fudbalske javnosti zbog komentara na utakmici Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira. 

Coltescu je na rasnoj osnovi uvrijedio Coltescu, a skoro 24 sata uoči utakmice stigle su i prven informacije za rumunskog sudiju.

Kako sada stvari stoje UEFA će primjeniti član 14. iz Pravilnika o discpilinskim mjerama i Rumuna čeka kazna od 10 utakmica nesuđenja ili kazna nesuđenja na određen period.

Inače, član 14. se primjenjuje u slučajevima kada se prekrši član 3 koji se odnosi na uvrede osoba ili grupe osoba na osnovu boje kože, rasi, vjerskoj pripadnosti, etničkom porijeklu i spolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Moguća kazna se odnosi na sve učesnike utakmice, kako igrače, klubove i klupske predstavnike, tako i na zvanična lica UEFA-e.

UEFA je protiv Coltescua pokrenula disciplinski postupak, a u narednom periodu će mu biti izrečena i suspenzija.

Top Komentari

Ecosport
"Coltescu uvrijedio Coltescua"? .... primijeniti, a ne primjeniti.... disciplinskim, a ne discpilinskim.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi