Vjera mu je najvažnija od svega: Dembi Ba otkaz jer odbija da tokom bitnih utakmica prekine post

Oglasio se i sam napadač

Vjera mu je najvažnija od svega: Dembi Ba otkaz jer odbija da tokom bitnih utakmica prekine post

H. Zilić

Napadač Demba Ba je sredinom aprila raskinuo saradnju sa Basaksehirom.

Ova informacija je u početku iznenadila sve, pogotovo zbog činjenice da istanbulski klub očekuje borba za opstanak.

Turski mediji, ali i ugledni Sky Sport prenijeli su vijest da je Ba dobio otkaz u klubu jer je odbijao da prekine post. Naime, senegalski napadač posti tokom mjeseca Ramazana i nije želio da prekida post zbog treninga i utakmica. Navodno se ovakvo rzamišljanje nije svidjelo stručnom štabu Basaksehira, jer su pred klubom bile odlučujuće utakmice.

Nakon ovih pisanja oglasio se i Demba Ba.

"Ne znam, Sumnjam da je to razlog. Svi poštujemo naša vjerska uvjerenja. Ima još igrača u klubu koja poste. Mislim da je ovo priča da se sakrije nešto drugo. Ja sam se osjećao sretno u Basaksehiru, dao sam svoj maksimum, ali tako je to u životu, dođe vrijeme za nove izazove", rekao je Ba.

Inače nesporazum na relaciji Ba - Basaksehir, desio se pred gradski derbi protiv Fenerbahcesa koji je odigran 18. aprila.

Oglasi


Edin Višća tragičar Bašakšehira: Promašio penal u 88. minuti i ostavio svoj tim bez bodova u derbiju

Turski prvak Bašakšehir poražen je na svom terenu od gradskog rivala Fenerbahčea sa 2:1 u duelu 35. kola turske Super lige.

Bašakšehir se ove sezone bori za ostanak u ligi i danas su igrali veoma bitan meč protiv velikog Fenerbahčea, no na kraju nisu osvojili bodove.

Tragičar je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća koji je u 88. minuti promašio penal za izjednačenje rezultata na 2:2.

Oglasi

Krenulo je dobro po Bašakšehir. Sahiner je zabio pogodak za prednost od 1:0 u 18. minuti, a Fenerbahče je do poravnanja došao u 40. minuti preko Sazalaija.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Fener u 57. minuti dolazi do preokreta. Gol za 1:2 zabio je Pelkas.

Potom je Bašakšehir ostao sa igračem manje. Isključen je Takedemir u 60. minuti, no domaći tim je ipak imao šansu da dođe do boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dosuđen je penal u njihovu korist u 88. minuti. Edin Višća je preuzeo odgovronost, šutirao je po sredini, ali je Tekin odbranio i donio je Feneru pobjedu.

Basaksehir je trenutno na 14. pozicji truske Super lig tri kola prije kraja. Imaju 43 boda, što je pet više od zone ispadanja i opstanak još nije siguran.

Top Komentari

Vienner
Allah sve vidi brate i za to ces biti nagradjen
11 2
kaskada24
Zanimljiv postupak... Kao da se ne može napostiti ili dati fidja, al hajd...
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije