Xavi je postavio cilj za sljedeću godinu: "Ne možemo izgubiti takvog nogometaša"

Želi da Gavi produži ugovor

Xavi je postavio cilj za sljedeću godinu: "Ne možemo izgubiti takvog nogometaša"

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi Hernandez želi da zadrži jednog od najtalentovanijih igrača.

Katalonci imaju velikih financijskih problema, a nakon odlaska Lionela Messija rezultati su postali katastrofalni. Klub nije uspio da prođe u nokaut fazu Lige prvaka, pa takmičenje nastavlja u Evropskoj ligi.

U La Ligi Barca se takođe dosta muči, daleko je od samog vrha, no Xavijev zadatak je da sprema tim za budućnost, a jedan od igrača na kojima će se ovaj tim zasnivati je veznajk Gavi.

“Moramo brzo produžiti Gavijev ugovor. Igrači poput njega predstavljaju budućnost ovog kluba. Međutim, razumijem da naporno rade na pregovorima o ugovoru. Gavi je temelj za nas!", poručio je Xavi.

Gavi je spektakularan, takvog nogometaša ne možemo izgubiti. Ni Gavi, ni Nico, Pedri, Abde, Fati ili Araujo. Oni su temelj naše sadašnjosti i naše budućnosti" , dodao je Xavi na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

17-godišnji Gavi već je igrao za reprezentaciju Španije ove godine, a u Barceloni polako postaje neizostavan iako je tek prekomandovan u prvi tim.

On je već nastupio 15 puta u La Ligi ove sezone i ima gol uz tri asistenciej, a ima i maksimalnih šest nastupa u Ligi prvaka. Iako enma ni 18 godina, njegova tržišna vrijednost mjeri se u desecima miliona eura i predviđa mu se velika karijera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi