Pochettino prvi put iskritikovao gazdu Tottenhama!

Menadžer Spursa iskren kao nikada

Pochettino prvi put iskritikovao gazdu Tottenhama!

Menadžer Tottenhama Maurizio Pochettino vjerovatno nikada otkako vodi londonski klub nije dao iskreniju izjavu, barem na temu klupskog rukovodstva i politike.

Iako Spursi u ovom trenutku izgledaju sjajno, teško je vjerovati da će osvojiti neki trofej jer se ipak stiče dojam da ovaj klub jednostavno ne radi dovoljno da bi postao još konkurentniji najjačim ekipama na Ostrvu.

Poznato je da je Tottenham jedini klub koji prošlog ljeta nije potrošio niti jednu funtu na pojačanja, ali je uprkos tome treći na tabeli. Pochettino je realan i svjestan je da su ovi rezultati možda i maksimalni domet njegovog kluba.

"U ovom trenutku sve izgleda fantastično, ali vidjet ćemo je li to dovoljno da bismo se borili za trofeje u narednih pet godina", pomalo je skeptično zvučao Pochettino, koji je potom prozvao prvog čovjeka kluba Daniela Levyja:

"Poslije skoro pet godina u klubu, mogu reći da je on sada na drugačijem nivou, ali način na koji funkcionišemo nije se promijenio u tih pet godina. Ako želimo titule, moramo raditi na drugačiji način".

"Možda možemo nešto i da osvojimo, ali to će biti jako teško jer su svi ostali u ovih pet godina napredovali. Vidim da smo u posljednjoj deceniji na listi klubova koji su trošili novac na pojačanja negdje pri dnu", dodao je.

Možda je ovo bila Pochettinova indirektna poruka Levyju da konačno odriješi kesu i osposobi mu bogat budžet za dovođenje pojačanja, jer Tottenhamu je potrebna veća širina kako bi bio konkurentan do kraja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spursi su ove sezone sjajni i 'živi' su na sva četiri fronta - U ligi zaostaju šest bodova za vodećim Liverpoolom, u polufinalu su Liga kupa, četvrtom kolu FA kupa i u osmini finale Lige prvaka.

Tottenham je posljednji trofej osvojio još 2008. godine, a Pochettino je svojih prve četiri sezone završavao na petom, trećem, drugom i još jednom trećem mjestu.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Knacno da bot kaze nesto pametno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi