Dembele slučajno pronašao blago u podrumu

Nevjerovatna priča

Dembele slučajno pronašao blago u podrumu

Iz Belgije nam dolazi pomalo nevjerovatna priča u kojoj je glavni akter belgijski reprezentativac Mousa Dembele.

Kako prenose tamošnji mediji, nogometaš Tottenhama je postao bogatiji za 1,3 miliona funti, a da pritom nije igrao igre na sreću, niti kockao, već je našao - blago.

Dembele je, naime, sa svojom sestrom kupio hotel u Antwerpenu, a kupovina istog se ispostavila kao pun pogodak, jer je u podrumu uz pomoć arheologa pronašao predmete iz 18. stoljeća u vrijednosti većoj od milion funti.

S obzirom da u Engleskoj zarađuje triput više godišnje, Dembelea to blago i nije toliko impresioniralo. Jedan dio vrijednih antikviteta je poklonio muzeju u Antwerpenu, a drugi dio će zadržati i izložiti u svom hotelu.

Inače, Dembele od 2012. godine igra u Tottenhamu. U svojoj karijeri je prethodno igrao za Fulham, Alkmaar, Willem II, te Germinal Beerschot.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti