Dembeleova povreda donosi i jednu dobru vijest za Barcelonu!

Vjerovali ili ne

Dembeleova povreda donosi i jednu dobru vijest za Barcelonu!

Novi fudbaler Barcelone Ousmane Dembele baš nije imao sreće na svom početku u katalonskom klubu, s obzirom da je prilikom trećeg nastupa doživio tešku povredu zbog koje će s terena odsustvovati čak četiri mjeseca.

Mladi Francuz se povrijedio na subotnjoj utakmici protiv Getafea, a pomalo nevjerovatno zvuči podatak da njegovo višemjesečno odsustvo nosi i jednu dobru vijest za Barcelonu. 

Ousmane Dembele je ovog ljeta stigao u Barcelonu za 105 miliona eura, uz mogućnost da Katalonci doplate Borussiji Dortmund dodatnih 40 miliona eura i to zbog mnogobrojnih klauzula koje se nalaze u ugovoru.

Jedna od njih se tiče i Dembeleovih nastupa u premijernoj sezoni, a po njoj bi Barcelona morala platiti Dortmundu dodatnih deset miliona eura ukoliko ovaj 20-godišnjak sakupi 50 nastupa. S obzirom da će odsustvovati četiri mjeseca, nemoguće je da odigra toliko utakmica za Barcu ove sezone, pa će tako tih deset miliona eura (neplanirano) ostati u kasi katalonskog kluba. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele je zbog povrede tetive lijeve noge morao napustiti utakmicu protiv Getafea nakon nepunih 25 minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi