Dembele u kolicima: Uskoro na operacijskom stolu
Foto: EPA

Teška povreda fudbalera Barcelone

Dembele u kolicima: Uskoro na operacijskom stolu

Ousmane Dembele se protiv Getafea prvi put našao u startnoj postavi Barcelone, ali je polovinom prvog poluvremena morao napustiti teren zbog povrede.

Uskoro su stigle loše vijesti za Barcelonu, njihovo skupo plaćeno pojačanje će morati na dužu pauzu.

Naime, Dembele, koji je ovog ljeta stigao iz Borussije Dortmund za 138 miliona funti, je pokidao tetivu butnog mišića lijeve noge, te će pauzirati oko četiri mjeseca.

Koliko je povreda teška govore i fotografije na kojima se vidi da Dembele nije u stanju samostalno hodati, već da se kreće pomoću invalidskih kolica.

Mladi Francuz je uslikan u trenutku kada je polazio na put za Finsku, gdje će biti operisan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njega će u Helsinkiju operisati Dr. Sakari Orava, koji je već, s dosta uspjeha, operisao nekoliko velikih imena svjetskog fudbala, poput Thomasa Vermaelena i Pepa Guardiole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi